QNAP TS-251B – Sistem de stocare în rețea cu funcții multimedia

QNAP Systems prezintă noul sistem NAS TS-251B, echipat cu două sertare pentru hard disk-uri și dedicat companiilor mici sau mediilor casnice.

Acesta are un procesor dual-core Intel J3355 tactat la 2.0GHz (până la 2.5GHz), 2GB/4GB memorie RAM DDR3L (suport până la 8GB), un port Gigabit LAN, suport pentru unități SATA 6Gb/s,  așa că promite un comportament foarte bun atât la obișnuitele și atât de necesarele operațiuni de backup/sharing cât și o experiență multimedia completă, cu transcodare 4K și posibilități de streaming.

QNAP TS-251B  are și un slot PCIe pentru a extinde funcționalitățile de bază

  • de exemplu, un card QNAP QM2 poate fi instalat pentru a adăuga caching SSD M.2 și conectivitate 10GbE;
  • un adaptor wireless compatibil (ex. QNAP QWA-AC2600) pentru a crea un mediu de stocare și streaming wireless;
  • un card USB 3.1 Gen 2 (10Gbps) pentru a crește numărul de porturi USB;
  • sau un card de extensie a rețelei QNAP QXG-10G1T 10GbE pentru a adăuga conectivitate 10GbE.

TS-251B suportă, de asemenea, snapshot, utilizatorii având posibilitatea de a recupera rapid datele în cazul ștergerii accidentale, modificării sau atacurilor ransomware. App Center oferă pentru modelul TS-251B o gamă largă de produse de productivitate: Motorul de căutare după text “Qsirch” permite identificarea rapidă a fișierelor; “IFTTT Agent” și “Qfiling” automatizează fluxurile de lucru pentru îmbunătățirea eficienței și productivității; “Qsync” și “Hybrid Backup Sync” simplifică partajarea fișierelor și sincronizarea lor între dispozitive. 

O varietate de aplicații de streaming, incluzând “Cinema28”, “QVHelper”, “Qmedia” și “Video HD” le permit utilizatorilor să se bucure de o experiență multimedia fluidă, folosind diverse protocoale de streaming. Utilizatorii pot apela, de asemenea, la telecomanda RM-IR004 de la QNAP (comercializată separat) cu aplicația QButton pentru personalizarea funcțiilor butoanelor și o navigare mai facilă. 

Specificații principale ale noilor modele
TS-251B-2G: Procesor Intel Celeron J3355 dual-core 2.0 GHz (vârf de până la 2.5 GHz) cu 2GB RAM (1 x 2GB)
TS-251B-4G: Procesor Intel Celeron J3355 dual-core 2.0 GHz (vârf de până la 2.5 GHz) cu 4GB RAM (1 x 4GB)
Model turn; sloturi RAM dual-channel DDR3L SODIMM (acceptă până la 8GB); unități HDD/SSD hot-swappable 2.5/3.5-inci SATA 6Gbps ; slot PCIe Gen2 x2; port Gigabit LAN; port HDMI v1.4b, până la 4K UHD; 2 x USB 3.0 Type-A, 3 x USB 2.0 Type-A; Buton copy USB; un difuzor, Conectori microfon 2 x 3.5mm (suportă microfoane dinamice); ieșire audio 3.5mm. 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *