CES 2019 – ASUS ROG Mothership, concept de tabletă pentru gaming

A început CES 2019 din Las Vegas, cel mai important târg de tehnologie al începutului de an.

De acolo mi-a atras atenția noua tabletă multifuncțională ASUS ROG Mothership, cu un ecran de 17.3 inchi și placă grafică
GeForce RTX 2080. Un echipamet dedicat în special pasionaților de gaming, mai ales pentru că face parte din familia de produse ROG – Republic of Gamers.

Aceasta are un ecran cu rezoluție 1920×1080 pixeli și panel IPS cu o frecvență de 144Hz, suportă până la 64GB memorie RAM, plus stocare pe trei SSD-uri tip NVMe. Bănuiesc că poate fi echipată cu cele mai noi generații de procesoare Intel, unul dintre ele fiind modelul
Intel Core i9-8950HK.

Cântărește nu mai puțin de 4.65Kg, așa că nu este o tabletă tocmai portabilă, din punctul meu de vedere fiind mai degrabă un sistem all-in-one cu tastatură detașabilă. Important este faptul că are baterie încorporată, așa că utilizatorii o pot folosi și fără alimentare la rețeaua electrică, când este cazul.

Cu siguranță este mai degrabă un prototip, pe care nu-l vom vedea disponibil comercial prea curând. Este un all-in-one/tabletă care se vrea dedicat/dedicată pasionaților de jocuri dar mă îndoiesc că aceștia vor renunța la beneficiile unui laptop sau la cele ale un unui sistem desktop complet. Mai ales pentru că nu este un echipament tocmai ușurel, ba chiar este mai greu față de noua generație de laptopuri de gaming cu plăci grafice Nvidia Max-Q.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *