CES 2019 – Sharp pregătește cea mai ieftină cameră 8K

În timp ce la noi încă numărăm pe degete posturile TV la rezoluție Full HD (dar a apărut primul post TV la rezoluție 4K, ceea ce este un pas înainte), prin Japonia lucrurile stau cu mult mai bine, 8K fiind deja o tehnologie la ordinea zilei. Oarecum, fiind destul de scumpă bănuiesc că nu toți japonezii își permit televizoare 8K. Mă rog, se vor ieftini cândva…

Iar la CES 2019 în Las Vegas japonezii de la Sharp dezvăluie câteva detalii despre o viitoare cameră capabilă să filmeze la rezoluție 8K, totul la un preț sub cel al concurenței. Atenție, vorbim de sume în jurul a cel puțin 5000 de dolari.

Prototipul Sharp filmează 8K cu 30fps codat H.265 cu stabilizare de imagine dar Sharp vrea să ducă treaba mai sus, până la 60fps. Are un senzor Micro 4/3, pare a permite schimbarea obiectivelor dar mai multe detalii vom afla abia în luna aprilie.

Pe spate are un ecran de 5 inchi și nu-i lipsește slot pentru carduri SD, port HDMI, un altul USB-C, jack audio, intrare pentru microfon și un port audio mini XLR.

Sună bine, puneți la pușculiță bănuții!!!

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.