Xiaomi pregătește un smartphone cu ecran pliabil

Se pare că anul acesta vor fi lansate tot mai multe smartphone-uri sau tablete cu ecran pliabil. Dacă acestea vor avea succes comercial rămâne de văzut. Personal încă nu le văd o utilitate, cred că un ecran pliabil ne-ar complica într-un fel experiența de utilizare.

Dar, până voi testa personal un astfel de gadget, sunt atent la toate anunțurile pe acest subiect, chiar și în variante prototip.

Cum este și acesta de la Xiaomi, un producător care prinde tot mai mult chiar și pe piața europeană. Normal, unul din factorii principali este prețul mic de comercializare al terminalelor sale.

După cum se observă din videoclip, prototipul Xiaomi de smartphone cu ecran pliabil pare unul destul de real. Mai ales că funcționalitățile de pliere sunt demonstrate chiar de către șeful Xiaomi, Lin Bin.

Metoda de pliere la Xiaomi nu am mai văzut-o abordată în alte prototipuri, aceasta realizându-se pe două muchii, nu doar pe una.

În continuare am dubii referitoare de fiabilitatea acestor ecrane flexibilo-pliabile, precum și la mecanismele balamalelor care asigură funcționalitățile necesare.

De asemenea, protejarea unui astfel de terminal cu o husă va fi practic imposibilă. Oare se va putea pune folie pe ecran? 😀

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *