NAS cu stocare pe SSD-uri M.2 Sata. Mai performant, mai compact. De la QNAP.

QNAP ridică standardele pe piața sistemelor de stocare în rețea NAS – propune viteze mai mari de transfer și dimensiuni mai compacte prin utilizarea soluțiilor M.2 Sata de stocare în locul bătrânelor și lentelor hard disk-uri.

Tocmai ce au anunțat modelul NASbook TBS-453DX, un sistem proiectat pentru spațiile mici de lucru dar și pentru utilizarea în situații “mobile”. Acesta poate stoca informația pe patru unități SSD M.2 SATA dar și pe alte peste 20 de spații de stocare alocate în cloud de la terți, cu caching local pentru accesare rapidă.

NASbook-ul TBS-453DX are, cum altfel, ieșire HDMI 2.0 4K 60Hz, pentru redarea multimedia direct pe un ecran mare (TV de exemplu). De asemenea, permite transcodarea și streaming-ul hardware pentru fișierele video, plus conectivitate 10GbE N-BASE-T, pentru un transfer rapid în rețelele compatibile.

Modelul TBS-453DX are un procesor cu 4 nuclee Intel Celeron J4105 tactat la 1.5 GHz (cu boost de până la 2.5 GHz) și 4GB/8GB memorie RAM. Permite integrarea a până la patru SSD-uri M.2 2280 SATA 6Gb/s (achiziționate separat).

Cu noul serviciu Cloud Gateway al QNAP (inclusiv gateway-ul la nivel de fișier “CacheMount” și gateway-ul la nivel de bloc “VJBOD Cloud”), utilizatorii pot asocia peste 20 de servicii de stocare în cloud pentru stocarea, backup-ul și recuperarea fișierelor fără probleme.

Prin activarea cache-urilor pentru CacheMount și VJBOD Cloud, fișierele din cloud pot fi stocate local într-un volum dedicat pentru a fi accesate cu cea mai mică latență.

TBS-453DX este capabil să redea video pe un TV sau monitor prin ieșirea HDMI 2.0 (până la 4K @ 60Hz) și poate converti clipurile video 4K în formate universale, pentru a fi redate pe orice dispozitiv.

Este disponibil la comandă.

Specificații tehnice complete:
• TBS-453DX-4G: 4GB DDR4 RAM (2 x 2 GB), extensibili la 8 GB
• TBS-453DX-8G: 4GB DDR4 RAM (2 x 2 GB)
Procesor cu 4 nuclee Intel® Celeron® J4105 de 1,5 GHz (boost de până la 2,5 GHz) cu suport AES-NI; Memorie dual-channel 4 GB / 8 GB DDR4 (extensibilă la 8 GB); 4x sloturi M.2 2280 SATA 6Gb / s SSD; 1x port RJ45 de 10GbE, 1x port RJ45 de 1GbE; 1x ieșire HDMI 2.0 (4K @ 60Hz); Porturi 3 x USB 3.0 de tip A, porturi 4x USB 2.0 de tip A; 2x mufe de microfon de 3,5 mm (numai microfoane dinamice), 1x jack audio de ieșire; 2x difuzoare; Senzor IR (telecomanda IR se vinde separat)

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *