Panasonic Lumix TZ95 – Compactă tocmai bună pentru travel

În timp ce majoritatea călătorilor sau celor aflați în vacanță realizează instantanee sau videoclipuri numai cu smartphone-ul, eu am rămas printre puținii care preferă să utilizeze o cameră foto pentru captarea frumoaselor amintiri. Pentru că o cameră foto are optică superioară, senzor mai mare, zoom optic, implicit calitatea imaginilor este cu mult mai bună.

Iar această nouă cameră digitală Panasonic Lumix TZ95 poate fi un companion perfect pentru orice călător. Este compactă dar are un zoom optic 24-720mm (30x), cu stabilizare optică, și este capabilă să filmeze la rezoluție 4K/30fps.

De asemenea, are un senzor CMOS de 1/2.3 inchi și o rezoluțiue de 20.3 megapixeli, rafală cu 10fps, timp minim de expunere 1/16000 sec, poate expune până la 30 sec și nu-i lipsește vizor electronic și nici ecran LCD de 3 inchi care poate fi întors frontal pentru selfie-uri.

Panasonic TZ95 va costa aproximativ 450 de dolari.

Da, Panasonic TZ95 are un senzor cu mult mai mic față de o cameră DSLR, dar are un atuu incontestabil – un corp cu mult mai compact și lentile cu un zoom optic 30x. Așa că poate fi purtată și manevrată extrem de ușor, un atuu pentru plimbările pe munte de exemplu, iar cu zoom-ul optic 3ox poate fi abordată o paletă largă de subiecte fotografice de vacanță, aflate aproape sau foarte departe, unde nu te poți apropia cu propriile picioare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *