Nokia 9 Pureview – Telefonul cu 5 camere a fost prezentat oficial la MWC 2019 în Barcelona

HMD Global relansează legendarul phone-camera Nokia la MWC 2019 în Barcelona. De această dată se numește Nokia 9 Pureview , va avea un preț de 699 dolari și va fi disponibil din luna martie pe anumite piețe internaționale.

Primul smartphone cu 5 camere foto! Specificațiile tehnice ale acestui Nokia 9 Pureview sunt următoarele

ProcesorSnapdragon 845
Memorie RAM6GB LPDDR4X
Stocare128GB
Ecran5.99” 18:9 QHD+ 2K pOLED Nokia PureDisplay
Baterie3,320mAh w/ Qi and fast-charging support
CamerePrincipală: 2x RGB, 3x B&W 12MP, 1.25um, f/1.8,
Frontală: 20MPix
Sistem de OperareAndroid 9 Pie (Android One)
Dimensiuni155 x 75 x 8.0 mm
Greutate172g
Preț699$

Da, după cum ați observat, Nokia 9 Pureview are nu mai puțin de 5 camere pe spate, toate cu senzor de 12Mpix, toate cu lentile f/1.8. Însă numai două sunt color, celelalte trei sunt alb-negru. Toate captează o scenă în același timp, rezultatele fiind procesate pentru rezultate de cea mai bună calitate, cu un nivel superior al detaliilor dar și control ulterior al adâncimii de câmp.

Este captată o cantitate între 60 și 240 megapixeli de informație vizuală care imediat este procesată, imaginea finală având aproximativ 12Mpix.

Sincer să fiu, nu mă așteptam la genul ăsta de abordare – credeam că o cameră va fi normală, o alta cu unghi larg de cuprindere, alta cu zoom etc, înțelegeți ideea. Dar se pare că HMD s-a concentrat mai degrabă pe captarea unui nivel superior al detaliilor într-o fotografie, pe toată adâncimea câmpului vizual.

Nokia 9 PureView promite imagini HDR peste competiție. De asemenea, se pare că în imagini pot exista mai multe puncte de clar, nu doar unul singur. Din câte am înțeles, sistemul de camere a fost dezvoltat în parteneriat cu Light, compania care a lansat acum ceva timp camerele foto L16.

S-a adus discuția și despre un parteneriat cu Adobe Lightroom pentru editarea fotografiilor direct pe telefon, ceea ce este un avantaj. Iar cu Google Photos poate fi editată adâncimea de câmp și efectul de bokeh.

De asemenea, Nokia 9 Pureview este certificat IP67, are senzor de amprentă sub ecran și permite încărcarea fără fir.

Revin cu detalii…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *