Google Pixel 4 – Specificațiile celor două terminale

Lansarea oficială a noilor terminale Google Pixel 4 și Pixel 4 XL se va desfășura mâine, 15 octombrie. Dar cum mulți sunt interesați de acestea, era normal să apară tot felul de informații înaintea evenimentului cu pricina.

De exemplu, astăzi tocmai ce am văzut specificațiile celor două terminale, practic fiind diferențiate doar prin mărimea diagonalei ecranului și a rezoluției acestuia – Google Pixel 4 are un ecran OLED FullHD+ cu o diagonală de 5.7 inchi iar Google Pixel 4 XL unul OLED de 6.3 inchi cu rezoluție Quad HD+.

În rest, procesor Qualcomm Snapdragon 855, 64GB capacitate internă de stocare, sistem foto dual cu senzori de 12Mpix și 16Mpix, filmare 4K, 6GB memorie RAM. După cum era normal, modelul mai mare are un acumulator de 3700mAh iar cel cu ecran mai mic de 2800mAh.

Sincer să fiu, am impresia că Google nu vine cu ceva extraordinar de această dată, nimic wow!. Sunt specificații deja disponibile de la începutul anului în piață pe modele ale concurenței iar numai 64GB capacitate de stocare internă este prea puțin la niște terminale fără sloturi microSD pentru extinderea acesteia.

Rămâne de văzut cu ce noutăți se vor lăuda la partea software…

Update…

Iată că tocmai ce au prezentate oficial și am mai aflat câteva detalii interesante despre aceste două noi terminale.

Google Pixel 4 va avea prețuri de la 749 Euro în sus, în funcție de capacitatea internă de stocare iar Google Pixel 4 XL, la fel, de la 899 Euro. Prețurile, în tendințele actuale, mie personal îmi pare că producătorii au luat-o razna, smartphone-urile actuale fiind chiar foarte scumpe.

De asemenea, ambele terminale au senzori de presiune pe muchiile laterale, pentru preluarea anumitor comenzi. Sunt dual-sim, nano-SIM + eSIM, au încărcare wireless și funcție de încărcarea rapidă, plus că sunt rezistente la praf și la scufundările în apă, fiind certificate IP68.

Există și în variante de stocare cu 128GB iar camerele filmează maxim doar 4K cu 30fps, pesemne pentru a nu risca supraîncălzirea terminalului, cum am observat că se întâmplă la alte modele echipate cu același procesor Snapdragon 855.

Camerele au senzori de 12Mpix f/1.7 și 16Mpix cu f/2.4 și zoom 2x. Există și noi funcții foto îmbunătățite pentru realizarea de portrete frumoase, efecte HDR mai performante dar și fotografii de noapte cu cer înstelat.

De remarcat și faptul că modelul Google Pixel 4 XL are un ecran de 6.3 inchi cu o rată de refresh de 90Hz.

Noile telefoane Google Pixel 4 se laudă cu noi funcții inteligente AI dar și cu senzorul Soli, capabil să recunoască anumite gesturi și preluarea comenzilor pe baza lor, în combinație cu acea Inteligență Artificială.

De asemenea, Google a prezentat și o aplicație de înregistrare audio care permite transcrierea unei discuții, o funcție chiar interesantă și care poate fi de folos pentru jurnaliști și nu numai.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *