Surpriză în topul DxO Mark – Xiaomi în premieră pe primul loc

DxO Mark este un site arhicunoscut de către pasionații de fotografie, chiar și printre cei care fac poze cu telefonul mobil. Pentru că testează camerele foto în amănunt a devenit unul dintre site-urile urmărite de toți pasionații de fotografie aflați în căutarea unei noi camere foto sau al unui obiectiv.

De ceva timp realizează și un top cu cele mai bune camere foto de pe smartphone-uri iar cea mai mare surpriză vine acum de la Xiaomi, al cărui Xiaomi Mi CC9 Pro Premium ocupă primul loc din top.

Review-ul acestuia pe dxomark.com.

Este prima dată când văd un telefon chinezesc atât de sus în topul DxO Mark, ceea ce înseamnă că au început să ia în serios și această funcție, destul de importantă de altfel pentru o anumită categorie de utilizatori de smartphone. Și pe care producătorii chinezi o cam neglijau, de ce să nu o recunoaștem.

Mai mult, după cum se observă, topul este dominat de smartphone-uri scumpe și foarte scumpe, unele dintre ele cu prețuri de peste 1000 de Euro. Și dacă ne gândim că Xiaomi Mi CC9 Pro Premium costă doar 500 de dolari, atunci marii producători vor avea cât de curând o problemă. Personal sper să și aibă, pentru că au luat-o razna cu prețurile la telefoane, iar scăderea acestora va fi spre beneficiul nostru, al cumpărătorilor.

Pe scurt, specificațiile cheie ale sistemului cu 5 camere de pe Xiaomi Mi CC9 Pro Premium sunt următoarele

  • Sistem foto cu 5 camere
  • Camera principală: senzor de 1/1.33 inchi cu rezoluție de 108MPix, focală de 25mm, diafragmă f/1.69 și sistem optic de stabilizare cu 27Mpix rezoluție 
  • Camera telephoto: 12.19MPix, senzor de 1/2.6 inchi cu focală de 50mm, diafragmă f/2
  • Cameră Super Telephoto: 7.99MPix, 1/4.4 inchi, focală de 94mm, lentile cu f/2, OIS
  • Cameră Ultra-wide: 20.11MPix, 1/2.8 inchi, focală de 16mm, f/2.2 deschiderea diafragmei
  • Camera Macro: lentile f/2.4, focalizare de la o distanță minimă de 2cm.

Cam SF nu? Un sistem foto complex, pentru mai toate situațiile de fotografiere. Totul la numai 500 de dolari, nu la sumele colosale prestate de mărcile de top.

Din păcate, acest smartphone nu va fi disponibil prea curând în Europa dar sperăm să vedem aici modele viitoare care să aibă integrat același sistem foto-video.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *