Irlanda, decembrie 2019. Câteva imagini realizate cu Olympus OM-D E-M5 Mark II

În vacanța de iarnă am petrecut zece minunate zile în Irlanda, la invitația unor buni prieteni. Zece zile pline în care ne-am bucurat de atmosfera irlandeză de Crăciun dar și de câteva dintre cele mai frumoase locuri și obiective turistice de prin Dublin și împrejurimi.

Zece zile în care am avut noroc de vreme frumoasă, fără aproape strop de ploaie, zece zile în care am realizat o mulțime de poze cu noul meu aparat foto Olympus OM-D E-M5 Mark II, despre care v-am spus că l-am cumpărat de Black Friday de la f64.ro, la un preț chiar bun din punctul meu de vedere.

Nu o să-i fac un review, nu acesta este scopul acestui articol. Mai bine vă arăt ce locuri frumoase am văzut pe acolo, așa că, iată câteva dintre ele, în continuare.

Recunosc, toate imaginile au fost trecute puțin prin lightroom, pentru un strop în plus de culoare și de contrast.

Recunosc că mai trebuie să treacă ceva timp până mă voi obișnui cu toate caracteristicile și setările camerei Olympus OM-D E-M5 Mark II, pentru că nu m-am acomodat încă 100% cu ea. Și că îmi trebuie vreo două obiective mai bune, mai de calitate, pentru poze și mai frumoase, cel puțin unul cu o diafragmă mai luminoasă, pentru utilizarea în condiții de iluminare slabă.

Clar este că Irlanda este o țară extrem de atractivă din punct de vedere turistic, cu o mulțime de atracții, pentru gustul oricărui gen de călător.

Un Dublin plin de viață, domenii cu castele și parcuri amenajate în aer liber, peisaje marine încântătoare, așezăminte monastice de peste 1000 de ani, o groază de muzee, pub-uri în care berea bună curge râuri, restaurante cu mâncare delicioasă… câte și mai câte pot fi văzute și făcute în Irlanda…

După cum am povestit de altfel aici.

Ce obiective turistice am vizitat în Irlanda pe toată perioada vacanței noastre de iarnă

Sincer să fiu, parcă aș face o vacanță mai lungă prin Irlanda, pe timpul verii. Pentru a vedea și mai multe astfel de atracții turistice, pentru a degusta și mai multe specialități culinare sau beri locale, pentru a ne bucura din nou de ospitalitatea irlandeză.

Revin cu alte impresii și imagini realizate cu ajutorul camerei foto Olympus. Poate din locuri la fel de frumoase.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *