IDC – Top 5 producători de telefoane mobile și de computere în 2019

IDC a dat publicității topul producătorilor de telefoane mobile și smartphone-uri pe anul 2019. Acesta arată în felul următor…

După cum se observă, Samsung domină în continuare topul, cu aproape 296 de milioane de unități livrate în anul 2019 și o cotă de piață de 22%.

Pe locul 2 se clasează Huawei, cu aproape 241 milioane de unități și cea mai mare creștere din top (față de 2018), de aproape 17%.

În continuare, clasamentul este ocupat de Apple, Xiaomi și Oppo. Apple într-o scădere destul de accentuată, după cum se observă. Iar în top sunt nu mai puțin de trei companii din China.

De altfel, întreaga piață a înregistrat un regres față de anul 2018, de 2.3%.

Chiar sunt curios dacă Huawei își va mai menține și în 2020 acest loc 2, din prisma interzicerii accesului la serviciile Google.

Oricâtă publicitate ar face noilor smartphone-uri, oricâte campanii cu influenceri, oricât de bune ar fi la nivel foto-video, fără serviciile Google consider că vor fi ocolite de către potențialii clienți.

Se vede de altfel în situația trimestrului 4, când au început să se facă simțite efectele embargo-ului american.

Huawei înregistrând un minus important al livrărilor, față de Apple care domină topul finalului de an 2019, produsele americane fiind preferate în perioada sărbătorilor de iarnă.

În schimb, piața de PC-uri în 2019 a fost în creștere.

Conform IDC au fost livrate 267 milioane de unități, cu aproape 2.7% mai multe decât în 2018.

Cea mai mare cotă de piață o au Lenovo și HP, împreună însumând aproape 48% din totalul acesteia.

Dell le urmează, Apple încă este în top, dar și Acer. Singurele companii care au vândut mai mult față de 2018 au fost Lenovo, HP și Dell.

Personal eram curios să aflu proporția desktop/laptop din cuantumul livrărilor. Bănuiesc că rămâne un 40/60% în favoarea laptopurilor, cum era în anii trecuți.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *