Coronavirusul lovește și în piața de telefoane mobile

Pandemia asta nenorocită ne-a lovit mai întâi la capitolul sănătate publică pentru ca apoi, ca piesele unui domino, să afecteze industriile și serviciile de pe tot mapamondul, din toate sferele publice și industriale.

Este arhicunoscută deja criza aviatică, cea hotelieră sau cea din fashion, practic tot arealul economic și de business fiind mai puțin sau mai grav afectat. De curând vă arătam că nici piața pc-urilor nu stă pe roze, fiind pe un minus serios în primul trimestru al acestui an, raportat la cel din 2019.

Iată că IDC ne confirmă că și piața de telefoane mobile a înregistrat un declin serios de la an la în în primul trimestru, de aproape 12%. O piață în expansiune de ani buni, poate cea mai dinamică dintre toate, afectată destul de mult de situația sanitară actuală.

După cum se observă, cei mai loviți sunt Samsung și Huawei, cu scăderi de aproape 18% din livrările de smartphone-uri.

IDC spune că cea mai drastică scădere a suferit-o piața din China, cu peste 20% diferența de la an la an. Nici în Statele Unite și Europa de Vest nu stau cu mult mai bine, aceste regiuni înregistrând scăderi de 16.1%, respectiv 18.3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Nu este de mirare, consum a scăzut drastic în toată această perioadă, achizițiile fiind reduse doar la strictul necesar.

O mulțime de oameni de pe tot mapamondul au rămas fără job-uri, așa că atenția lor se îndreaptă acum spre asigurarea alimentelor și produselor strict necesare subzistenței.

Investițiile în mașini, computere sau smartphone-uri mai au de așteptat, până se va îndrepta situația economică actuală. Până când oamenilor le va fi bine, din nou. Să sperăm că totul va reveni la normal cât de curând.

Please follow and like us:

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *