Acer Predator Helios 300 (2019) Review – Laptop performant, pentru gaming dar și pentru activități profesionale

Deși într-o configurație a anului trecut, laptopul de gaming Acer Predator Helios 300 (2019) este în continuare disponibil la comercializare în magazinele de la noi, la prețuri chiar interesante pentru un echipament atât de performant.

Din punct de vedere al calității constructive nu este nimic de reproșat la acest laptop de gaming Acer Predator Helios 300, având toate calitățile pentru a mulțumi chiar și utilizatorii pretențioși.

Metal pe capacul ecranului, în centrul căruia iluminează albastru sigla Predator, metal pe suprafața de sprijin a palmelor, construcție robustă, finisaje de cea mai bună calitate.

Deloc extravagant in apariție, cu un look chiar cumințel în comparație cu alte exemplare din aceeași categorie, de la alți producători. La acest model chiar s-a renunțat la culoarea roșie, atât de comună în această lume a echipamentelor de gaming, albastrul fiind preferat în cazul de față.

Albastru pe sigla iluminată de pe capacul ecranului, o fină linie albastră în jurul touchpad-ului, tastele principale pentru gaming diferențiate de celelalte tot cu ajutorul culorii albastre, grilele radiatoarelor vopsite tot… ați ghicit, în albastru.

Clar un look mai reținut, pretabil poate și mediilor profesionale, unde acest laptop poate fi pus cu succes la

În plus, este unul dintre laptopurile performante cu dimensiuni rezonabile (să zicem), chiar dacă are un ecran de 15.6 inchi. Cu o greutate de 2.5Kg mă gândesc că poate fi purtat fără prea mare efort oriunde ar avea nevoie utilizatorul.

Pe muchia stângă sunt prezente conectorul pentru alimentare, un port Ethernet și două USB-uri 3.0, plus conectorul audio pentru căști și microfon.

Pe cea dreaptă sunt prezente un port HDMI, un mini Display Port, unul USB 3.0 dar și un port USB-C.

Pe muchia din spate atrag atenția grilele sistemului de evacuare pentru aerul cald, de altfel și zona care se încălzește mai puternic în timpul solicitării intensive la nivel hardware.

Specificațiile acestui laptop de gaming Acer Predator Helios 300 2019 PH315-52-73ZX sunt următoarele:

 • Ecran – IPS de 15.6 inchi, rezoluție 1920×1080 pixeli, refresh la 144Hz
 • Procesor – Intel Core i7-8750H cu 6 nuclee, 12 fire de execuție, tactat la 2.2GHz, Turbo Boost până la 4.1GHz
 • Memorie RAM – 32GB
 • Sistem Grafic – Intel UHD 630 + Nvidia GeForce RTX 2060 cu 6GB VRAM
 • Stocare – SSD Intel de 1TB + HDD Western Digital de 2TB
 • Rețea – Killer Ethernet Gigabit, Wifi Killer AC 1550i, Bluetooth
 • Conectică – 1x HDMI, 1x MiniDP, 1x Ethernet, 3x USB 3.0, 1x USB C, 1x Audio+Mic
 • Baterie – Li-Ion cu 4 celule și o capacitate de 3720mAh
 • Dimensiuni – 2.29x36x25.4 cm
 • Greutate – 2.5Kg
 • Altele – Webcam HD, tastatură cu iluminare
 • Windows 10 Pro pe 64 de biți

După cum se observă, o fișă tehnică destul de puternică, cu un procesor i7 cu 12 fire de execuție, o placă grafică Nvidia RTX 2060 cu 6GB VRAM, nu mai puțin de 32GB memorie RAM și stocare rapidă dar și cu o capacitate chiar generoasă, care poate mulțumi pe oricine.

Dacă tot am amintit de stocarea internă, din acest punct de vedere acest Acer Helios 300 (2019) are tot ceea ce trebuie. Un SSD Intel performant cu o capacitate de 1TB dar și un hard disk suplimentar, de 2TB. Destul spațiu pentru un laptop, pe care pot fi instalate o mulțime de jocuri de nouă generație dar și o adevărată colecție multimedia.

Din punct de vedere al experienței de utilizare nu am ce-i reproșa, fișa sa tehnică fiind capabilă de un comportament optim în aproape orice gen de aplicații, profesionale sau pentru divertisment. Din acest punct de vedere fiind un laptop de folosit chiar și pentru serviciu, în suite software de prelucrare grafică și video, gen Premier, CAD etc.

Normal, l-am pus la treabă în câteva jocuri – mai exact în Battlefield 1, DOOM 2016, Warframe și Crysis 3.

După cum se observă, Acer Predator Helios 300 este un laptop de gaming capabil să ruleze fără probleme astfel de jocuri, chiar dacă nu întotdeauna la setările maximale.

Ecranul de 15.6 inchi este IPS și capabil să afișeze imagini clare, cu o paletă coloristică frumoasă și un contrast foarte bun. De menționat și rata de refresh de 144Hz, pentru imagini dinamice fluide și fără sacadări deranjante în timpul sesiunilor de gaming.

Tastatura este un accesoriu de calitate, care permite redactarea confortabilă, într-un ritm rapid. Normal, tastele standard pentru gaming sunt evidențiate și are iluminare pentru a putea fi utilizată și pe întuneric.

Touchpad-ul mi-a cam dat bătăi de cap, cele două butoane de control având un răspuns greoi. Normal, pentru gaming sau în aplicații de prelucrare video-grafică este nevoie de un mouse.

Sistemul audio încorporat este destul de gălăgios dar nu excelează la capitolul calitate, fiind capabil să redea în special frecvențele medii, fiind mai degrabă bun la materiale video sau videoconferințe. Pentru audiții muzicale recomand utilizarea unei perechi de căști sau al unui sistem audio extern.

Teste benchmark de performanță cu Acer Predator Helios 300 2019

Era normal să-l testez și cu aplicațiile de benchmark de la Futuremark, pentru a-l putea compara cu alte sisteme PC.

Rezultatele testelor de grafică realizate cu 3DMark de la Futuremark, mai jos.

Acestea, comparate cu rezultatele altor sisteme PC testate de către noi, mai jos.

După cum se observă, rezultatele testelor grafice sunt în topul clasei din care face parte, nefiind deloc mai prejos față de echipamente concurente.

Rezultatele testelor de productivitate realizate cu aplicția PcMark 8 de la Futuremark, în continuare.

Acestea, comparate cu rezultatele altor sisteme testate de către noi, într-un grafic elocvent, mai jos.

După cum se observă, din punct de vedere al productivității și creativității este un echipamente cu adevărat, o adevărată unealtă pentru profesioniștii din aceste domenii de activitate.

Concluzii despre Acer Predator Helios 300 (2019) PH315-52-73ZX

Pro

 • Fișă tehnică performantă, utilă la o gamă largă de aplicații profesionale și pentru divertisment
 • Construcție de calitate
 • Conectică variată, pentru o varietate de accesorii externe
 • Tastatură cu iluminare și bloc numeric
 • Ecran bun pentru gaming, cu o rată de refresh la 144Hz

Contra

 • Butoanele touchpad-ului răspund mai greu
 • Sistemul audio integrat putea fi mai de calitate

Clar, acest laptop de gaming Acer Predator Helios 300 este un echipament util la o suită largă de aplicații, nu doar pentru divertisment și distracție personală. Are o fișă tehnică capabilă să acceseze optim și aplicații profesionale, un ecran de calitate dar și o soluție de stocare de invidiat, performantă și cu o capacitate generoasă.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *