Review HP Probook 440 G7 – Portabil pentru office, studiu și aplicații de business

Deși într-o perioadă atipică pentru mediul economic de pretutindeni, cu un regres considerabil pe toate piețele bunurilor de consum, am remarcat destule laptopuri noi și interesante la ora actuală, unele disponibile chiar și în magazinele online din România.

Majoritatea dotate cu cele mai recente procesoare și plăci grafice de la Intel, AMD și Nvidia, practic, echipamente tot mai compacte și tot mai performante, chiar și din punct de vedere al autonomiei de utilizare.

Iată că acum am avut la dispoziție noul model HP Probook 440 G7, dotat cu procesorul Intel Core i5-10210U, practic într-o configurație de nivel mediu, de ajuns pentru sarcini standard în aplicații de business, studiu și office.

Specificațiile modelului HP Probook 440 G7 avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS 14 inchi, 1920×1080 pixeli, finisare mată
 • Procesor – Intel Core i5-10210U cu 4 nuclee, 8 fire de execuție, tactat la 1.6GHz, Turbo până la 4.2GHz
 • Placă grafică – Intel UHD
 • Memorie RAM – 8GB DDR4-2666
 • Stocare – SSD Samsung M.2 NVMe de 512GB
 • Rețea – Ethernet Gigabit + Intel Wi-Fi 6 AX201
 • Conectică – 1x USB-C 3.1 cu Power Delivery si DisplayPort, 2x USB 3.1, 1x USB 2.0 (Powered), 1x HDMI 1.4, 1x SD slot, 1x Audio Combo
 • Baterie – 44Wh
 • Dimensiuni – 324.2 x 18 x 237.7 mm
 • Greutate – 1.6Kg
 • Altele – cameră web 720p cu protecție de intimitate, senzor de amprentă

Prezentare impecabilă, așa cum ne-au obișnuit cei de la HP.

Din punct de vedere al aspectului exterior nu am ce-i reproșa, are acel look clasic pentru un laptop HP din această serie Probook și o construcție de cea mai bună calitate, cu finisaje fără cusur.

Normal, carcasa este vopsită într-o nuanță deschisă de argintiu, pe suprafața acesteia fiind greu vizibile amprentele sau urmele de grăsime.

Lasă impresia unui echipament bine închegat, rezistent, construit pentru o utilizare intensă, zi de zi. Mai mult, este destul de ușor și de subțire pentru a fi transportat fără prea mare efort. Cântărește 1.6Kg și are o grosime de 18mm, valori acceptabile din punctul meu de vedere pentru ca transportul acestuia să nu fie o povară pentru utilizator.

Normal, ca orice laptop dedicat în special mediilor de business și profesionale, pune la dispoziția utilizatorilor toata pleiada de conectori necesari pentru desfășurarea activităților cotidiene, de la birou sau de acasă.

Pe muchia stângă sunt prezenți portul USB 2.0 cu alimentare și slotul SD, acestea încadrând grila de evacuare a aerului cald. De altfel și zona care se încălzește mai tare în timpul utilizării.

Prea înghesuite din punctul meu de vedere, pe muchia dreaptă sunt prezente conectorul de alimentare, portul USB-C cu alimentare și DisplayPort, portul HDMI, cele două porturi USB 3.1 și conectorul audio-combo, pentru căști cu microfon.

De menționat că are cameră web care poate fi acoperită, pentru protejarea intimității.

De asemenea, nu-i lipsește un senzor de amprentă pentru acces rapid și securizat la interfața sistemului de operare.

Iar balamaua ecranului permite rotirea ecranului la 180 de grade, ca mai la toate portabilele din categoria sa.

Ecranul IPS de 14 inchi cu rezoluție 1920×1080 pixeli este unul standard pentru seria de laptopuri de business a HP, destul de ok pentru o vizualizare confortabilă în aplicațiile office.

Este capabil să afișeze caractere text clare și imagini cu o paletă coloristică frumoasă, un contrast bun și unghiuri largi de vizualizare. De asemenea, are finisare mată, astfel că nu va reflecta puternic sursele intense de lumină.

Clar, putea fi un pic mai luminos, cei 250 de nits fiind prea puțini în aer liber.

Și dacă spațiul vizual oferit de diagonala de 14 inchi nu este de ajuns, laptopul HP Probook 440 G7 mai poate fi conectat la alte ecrane mai mari prin intermediul porturilor HDMI și USB-C cu funcție Display Port.

Tastatura de tip chiclet are tastele bine spațiate și permite redactarea rapidă într-o manieră confortabilă. Nu are bloc numeric, astfel că utilizatorii departamentelor financiar-contabile ar trebui să apeleze la un accesoriu extern. De asemenea, modelul testat de mine nu are iluminare de fundal pentru tastatură, astfel că va fi mai greu lizibilă pe întuneric.

Touchpad-ul se comportă foarte bine, răspunde corect și precis la comenzile tactile, așa că nu am avut nevoie de serviciile unui mouse în aplicațiile mele uzuale.

Sistemul audio încorporat este capabil să redea un sound destul de puternic, dar în care sunt reprezentate în special sunetele medii și înalte, mai puțin cele joase. În orice caz, poate fi de folos în timpul unei videoconferințe sau la vizionarea materialor video pe internet.

Configurația cu procesor Intel Core i5-10210U, 8GB memorie RAM și SSD-ul de 512GB este una de nivel mediu, capabilă să acceseze fără reținere aplicații office, clienți CRM și ERP, aplicații pentru informare, comunicare și mesagerie pe internet ș.a.m.d.

Poate fi utilizat fără reținere și la prelucrare foto sau video la nivel amatoristic, ba chiar poate manevra fără probleme fișiere video full HD, normal, și serviciile video on-demand de pe internet.

Clar, nu este un laptop de gaming sau pentru randare grafică și 3D, nu a fost conceput pentru genul ăsta de sarcini.

Sincer, aș fi preferat un minim 16GB memorie RAM, pentru că în zilele astea memoria RAM nu este niciodată de ajuns (numai un browser de internet cu vreo 10 tab-uri deschise poate ocupa foarte mult din memoria RAM).

Dar este unul dintre acele laptopuri care permite upgrade… după ce se desfac 7 șurubele.

După cum se observă, mai poate fi adăugat un modul RAM, ba chiar și un HDD sau un SSD de 2.5 inchi.

Nu dezamăgește la capitolul autonomie, deși cred că se putea mai bine. Din acest punct de vedere, fiind sub echipamentele portabile ale concurenței, cel puțin comparabil cu cele testate recent.

Utilizat la sarcini office, informare, comunicare, cu conexiunea wi-fi activă, bateria din dotare este capabilă să ofere o autonomie de până în 6 ore și 30.

Soluția de stocare aleasă, un SSD Samsung, excelează la capitolul citire, astfel că garantează un comportament rapid al sistemului de operare și al aplicațiilor instalate.

La fel, pentru transferul datelor, utilizatorii au la dispoziție cele mai performante tehnologii din toate mediile – ethernet gigabit, wi-fi 6, USB 3.1 și USB-C.

De menționat totuși că acest model nu vine cu sistem de operare Windows 10 preinstalat, așa că trebuie achiziționată licența separat.

Teste benchmark cu HP Probook 440 G7

L-am testat cu benchmark-ul pentru productivitate și creativitate PcMark 8 de la Futuremark. Rezultatele mai jos.

Acestea, comparate cu rezultatele altor sisteme de același gen, mai jos.

După cum se observă, din punct de vedere al rezultatelor are performanțe comparabile cu ale sistemelor echipate cu procesoarele Intel de nouă generație. Totuși, sub cele ale echipamentelor care au și o placă grafică Nvidia suplimentară.

Concluzii

Pro

 • Configurație destul de performantă pentru aplicații tip office, business, informare și studiu
 • Construcție de calitate, formă destul de compactă, facilă la transport
 • Are slot SD și senzor de amprentă, plus toți conectorii necesari pentru accesorii externe
 • Ecranul se vede bine (dar putea fi un pic mai luminos)
 • Autonomia este decentă
 • Permite upgrade cu hard disk de 2.5 inchi și încă un slot de memorie RAM

Contra

 • Tastatura nu are iluminare de fundal
 • Nu are sistem de operare preinstalat

HP Probook 440 G7 este una dintre acele alegeri în general garantate de marca brandului.

Și pe bună dreptate de altfel, Probook fiind o serie gândită pentru un comportament impecabil și o fiabilitate sporită, de altfel după cum mi-a dovedit experiența de utilizare de-a lungul timpului cu multe exemplare ale acestei mărci. Deși au mai fost și inerente probleme, în general am fost satisfăcut de aceste portabile HP Probook.

Și cred că HP Probook 440 G7 este unul dintre acele laptopuri demne de încredere, cu o putere de procesare de ajuns pentru majoritatea activităților electronice de rutină, cu un comportament impecabil și o formă compactă ce poate fi transportată fără un efort considerabil.

Nu epatează prin elemente stilistice sau prin componente de super-fortă, dar se poate achita cu succes de sarcinile căruia îi este destinat – cele tipice de office, informare, comunicare și studiu.

Dovedindu-se în acest fel util atât în anumite departamente ale companiilor, dar și în mediile școlare și universitare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *