QNAP NAS TS-x31K – Noi soluții de stocare în rețea pentru acasă

Spațiul de stocare pentru datele personale de orice gen (poze, filme, documente, muzică etc) devine insuficient la un moment dat, chiar și într-un mediu casnic. Așa că nu puțini sunt cei care aleg soluții de stocare în rețea gen NAS, pentru backup și accesarea rapidă a datelor, atât din lan-ul intern cât și prin intermediul conexiunilor le internet.

Iar QNAP Systems anunță noua gamă de servere NAS TS-x31K ( modele cu 1, 2 sau 4 sertare) utile tocmai la acest lucru – backup și management centralizat de date, partajarea fișierelor și accesul facil la acestea. Dar și aplicații multimedia sau funcții server pentru unui mini-cloud privat.

NAS-urile TS-x31K au la bază un procesor quad-core tactat la 1,7 GHz, 1GB memorie RAM, conexiune Gigabit LAN (un port GbE pentru modelul cu un singur sertar; două porturi GbE în cazul celorlalte), interfață SATA 6 Gb/s și criptare AES-256 bit.

Utilizatorii pot face backup în mod regulat de pe calculatoarele lor cu Windows și macOS, dar și de pe dispozitivele mobile. Există și protecție “snapshot” pentru restaurarea rapidă a fișierelor în cazul unui atac ramsomware.

După cum am mai menționat, Qnap TS-x31K au integrate și o gamă largă de aplicații multimedia, incluzând Photo Station, Video Station și Music Station, permițându-le utilizatorilor să administreze și să vizualizeze colecțiile lor multimedia. Utilizatorii pot transforma TS-x31K într-un Media Server Plex.

Printre funcțiile utile din sistemul QTS se regăsesc Surveillance Station pentru construirea unui sistem sigur de supraveghere și Qsync ce poate sincroniza automat fișierele între serverul NAS, telefoanele mobile și calculatoare.

De asemenea, pot accesa de la distanță NAS-ul TS-x31K prin intermediul aplicațiilor mobile dedicate și serviciului myQNAPcloud.

Principalele specificații ale NAS-urilor TS-x31K

  • TS-131K: model turn; un sertar de HDD, procesor Annapurna Labs AL-214 quad-core 1,7 GHz, 1 GB RAM; sertare hot-swappable 3,5-inch SATA 6 Gbps; 1 x GbE, 3x USB 3.2 Gen 1
  • TS-231K: model turn; două sertare de HDD, procesor Annapurna Labs AL-214 quad-core 1,7 GHz, 1 GB RAM; sertare hot-swappable 3,5-inch SATA 6 Gbps; 2 x GbE, 3x USB 3.2 Gen 1
  • TS-431K: model turn; patru sertare de HDD, procesor Annapurna Labs AL-214 quad-core 1,7 GHz, 1 GB RAM; sertare hot-swappable 3,5-inch SATA 6 Gbps ; 2 x GbE, 3x USB 3.2 Gen 1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *