ASUS Vivobook S433F Review – Ultraportabil și pentru munca sau studiul de acasă (După 6 luni de utilizare)

Laptopurile și computerele sunt tot mai căutate în această perioadă. Situația sanitară actuală nu este tocmai roz, așa că regimul școlar și universitar hibrid a dus la cereri tot mai mari pentru echipamente de studiu mai performante pentru tinerii învățăcei. Dar și pentru munca de acasă a angajaților angrenați în special în domeniile financiare și de business.

Astfel că tot mai mulți părinți au ales să fie pregătiți pentru eventualitatea cursurilor online cu echipamentul necesar desfășurării în bune condiții a lecțiilor prin intermediul internetului. La fel, angajații care și-au mutat biroul acasă. Opțiunea logică a majorității fiind un laptop sau un ultraportabil.

Din punctul meu de vedere, un laptop eficient pentru desfășurarea în bune condiții a lecțiilor online sau, de ce nu, pentru lucrul de acasă, trebuie să aibă cel puțin un procesor Intel Core i3 ( un i5 fiind de preferat), cel puțin 8GB memorie RAM și o capacitate de stocare de cel puțin 250GB pe SSD. Deși sunt mai ieftine, nu aș opta pentru laptopuri cu procesor Intel Celeron, acestea fiind destul de limitate din punct de vedere hardware, răspunsul în mai toate aplicațiile fiind chiar greoi.

Și cum toată vara am avut la dispoziție un ultraportabil cu destule atuuri pentru munca sau studiul de acasă, m-am gândit să vă fac un scurt review al său. Poate îl mai găsiți disponibil pe undeva, în special în afara țării, pentru că la noi stocurile sunt în continuare de neajuns.

Specificațiile laptopului ASUS Vivobook S433F pe care l-am avut la dispoziție sunt următoarele

 • Ecran – IPS de 14 inchi cu rezoluție 1920×1080 pixeli, finisare mată
 • Procesor – Intel Core i7-10510U cu 4 nuclee și 8 fire de execuție, tactat la 1.8GHz, cu Turbo Boost până la 4.9GHz
 • Sistem Grafic – Intel UHD + Nvidia GeForce MX250
 • Memorie RAM – 16GB
 • Stocare – SSD M.2 cu o capacitate de 1TB
 • Rețea – Wi-Fi 6 AX201, Bluetooth
 • Conectică – 1x USB-C, 3x USB 3.0, 1x HDMI, 1x audio, 1x microSD
 • Dimensiuni – 324.9 x 213.5 x 15.9 mm
 • Greutate – 1.4Kg
 • Sistem de operare – Windows 10 Pro pe 64 de biți
 • Altele – tastatură cu iluminare, senzor de amprentă, cameră web HD

ASUS Vivobook S433F este unul dintre acele laptopuri de pot fi manevrate și transportate facil, astfel că poate fi încadrat fără reținere în categoria ultraportabile. Are o greutate de numai 1.4Kg, astfel că poate fi transportat fără a face vreun efort deosebit.

Este cu siguranță unul dintre atuurile ce m-a făcut să-l port permanent cu mine în vacanța din Grecia. De asemenea, este un echipament robust, construit pentru o utilizate intensă, zi de zi.

Și au am apreciat, utilizatorii o vor face cu siguranță la rândul lor, construcția de calitate precum și designul vesel, modern. Capac metalic de un alb impecabil, corp cu tastatură tot metalic, finisaje fără reproș fiind practic unul dintre cele mai arătoase echipamente ale categoriei sale.

Stă binișor și la capitolul conectică, cu 3 porturi USB, unul USB-C, unul HDMI dar și un slot microSD, plus portul audio pentru căști cu microfon. Desigur, un minus pentru că nu are slot SD, un accesoriu încă folosit atât pentru salvarea pozelor cât și a filmărilor. Normal, există adaptoare chiar și pe USB-C, așa că vă sfătuiesc să vă achiziționați unul în cazul în care laptopul nu are slotul necesar.

De asemenea, pe muchia superioară a ecranului există camera web atât de necesară în timpul videoconferințelor sau al sesiunilor de studiu online cu profii de la școală.

Tastatura de tip chiclet este un accesoriu de calitate, ce facilitează redactarea rapidă, într-o manieră confortabilă. Are și iluminare de fundal, așa că permite utilizarea chiar și pe timpul nopții.

Touchpad-ul răsounde corect și precis la comenzile tactile, așa că nu am avut nevoie de serviciile unui mouse în aplicațiile uzuale. Fie că l-am folosit de acasă sau de prin vacanțe.

Sistemul audio integrat este destul de gălăgios și capabil să redea un sound clar, destul de echilibrat, bun atât pentru videoconferințe cât și urmărirea unor materiale video, dar și pentru audiții muzicale online.

Ecranul este un IPS corect, ce permite o vizionare confortabilă în orice gen de aplicație, de studiu, lucru sau chiar divertisment. Este capabil să afișeze o paletă coloristică frumoasă, cu unghiuri largi de vizualizare. Am apreciat si finisarea mată, ce nu reflectă atât de tare sursele puternice de lumină.

Din punct de vedere al performanțelor și al comportamentului am fost chiar mulțumit. De altfel am avut la dispoziție o fișă tehnică de top, cu un procesor Intel Core i7-10510U cu patru nuclee și opt fire de execuție, 16GB memorie RAM dar și o placă grafică suplimentară NVidia MX250 ce poate fi de folos la editări minimale în aplicații de grafică sau la prelucrări video la nivel de amator.

Practic, o fișă tehnică perfectă pentru studiul de acasă dar și pentru lucrul în aplicații office, la comunicare, navigare pe internet, videoconferințe etc.

Plusează și la capitolul autonomie, fiind un laptop ce poate fi de folos cam 7 ore la aplicații de office, navigare și comunicare pe internet etc.

Teste benchmark de performanță cu ASUS VivoBook S433F

Fiind un laptop dedicat în special aplicațiilor pentru productivitate și creativitate, l-am testat cu soluția PCMark de la Futuremark. Rezultatele, în continuare.

Acestea, comparate cu rezultatele obținute de alte echipamente

După cum se observă, rezultatele sale sunt depășite doar de cele ale unui alt ultraportabil ASUS – Zenbook UM433IQ, cu procesor AMD și placă grafică Nvidia MX350.

Rezultatele Cinebench R20, în continuare.

După cum se observă, rezultatele testelor Cinebench R20 sunt depășite doar de ale laptopurilor mult mai puternice și mai scumpe, cu plăci grafice mai performante.

În Geekbench stă în felul următor.

De asemenea, rezultatele testului în Geekbench sunt depășite doar de către laptopurile cu plăci grafice mult mai performante.

Concluzii despre ASUS Vivobook S433F

Pro

 • Construcție de cea mai bună calitate, design modern
 • Formă destul de compactă, portabilă
 • Configurație performantă, bună pentru o paletă largă de activități de office, studiu dar și divertisment
 • Autonomie foarte bună, pentru întreaga zi de utilizare
 • Tastatură de calitate, cu iluminare de fundal
 • Soluție de stocare rapidă și cu o capacitate de stocare de 1TB
 • Destule porturi conectoare, cameră web

Contra

 • Nu are slot pentru carduri SD (dar are slot microSD)

ASUS Vivobook S433F este unul dintre acele echipamente ultraportabile cu mai toate atuurile necesare lucrului de acasă sau studiului online. Impresionează prin prezență și construcția de calitate și plusează prin fișa tehnică integrată, performantă și capabilă să manevreze fără să crâcnească aplicațiile necesare, fie că sunt de tip office, pentru navigare și comunicare online, prelucrare foto-video, chiar grafică, precum și pentru divertisment multimedia.

Sincer, l-am utilizat cu mare plăcere zi de zi pe toata durata celor 6 luni, de acasă sau de pe unde am mai fost plecat. Și nu m-a dezamăgit deloc prin comportamentul său pe toată perioada de utilizare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *