Intel NUC 11 – Tot mai compacte, tot mai performante

Sincer să fiu, sunt un fan al computerelor mici și compacte, care pot fi atârnate de spatele televizorului, pentru a-l transforma într-un adevărat smart-tv. Și regret că nu au mai fost dezvoltate soluții Intel Stick de ceva ani. Dar între timp am descoperit raspberry pi, o soluție completă pe platformă linux, care poate fi transformată chiar și într-un adevărat media-player.

Dar pentru birouri și performanțe superioare sunt de preferat sistemele mini-pc Intel Nuc, în curând la generația 11, dotate cu procesoare Intel de generația a 11-a. Practic, mini-computere tot mai compacte dar tot mai performante, utile pentru un areal divers și complet de aplicații office și de studiu.

Noile versiuni de Intel Nuc 11 vor fi disponibile în mai multe dimensiuni ale carcasei și cu procesoare Intel Core i3 – 1115G4, Intel Core i5 – 1135G7 și Intel Core i7 – 1165G7. Vor avea până la 64GB memorie RAM și soluții de stocare SSD după voința și bugetul fiecăruia. În funcție de carcasa aleasă, poate avea un slot M.2 2280 sau chiar două.

Stau foarte bine și la partea de conectică, cu următorii conectori

  • 2 x Thunderbolt 4
  • 4 x USB 3.1 Gen 2
  • 1 x 2.5 Gbps Ethernet
  • 1 x HDMI 2.0b
  • 1 x Mini DisplayPort 1.4
  • 3.5mm audio

Practic, cu un astfel de mini-computer Intel Nuc 11, în versiunea sa de top, va putea fi afișat conținut pe nu mai puțin de 4 ecrane, chiar și 4K.

Pe lângă conexiunea Ethernet, mai vine și cu Wi-Fi gen 6 și Bluetooth 5.

Bănuiesc că noile modele Intel Nuc 11 vor fi prezentate la CES 2021 din Las Vegas, un eveniment care se va desfășura mai mult online (bănuiesc).

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *