AsRock Mars 4000U – Cel mai compact PC cu tehnologie AMD?

PC-urile compacte sunt preferate cu siguranță datorită spațiului minim ocupat pe un birou, ca să nu mai spunem că multe dintre ele pot și agățate și pe spatele monitorului. Iar cum tehnologiile actuale permit integrarea unor performanțe hardware superioare în forme tot mai compacte, acestea pot fi utilizate într-un areal tot mai divers, la sarcini tot mai complicate.

Iar AsRock ne prezintă modelul AsRock Mars 4000U, un mini-pc cu tehnologie AMD care se vrea concurent cu vestitele Intel NUC. Oare este cel mai compact PC cu tehnologie AMD de până acum?

În carcasa cu numai 26mm grosime pot fi integrate diverse configurații cu procesoare

  • AMD Ryzen 4300U (4 nuclee, 4 fire de execuție, 2.7GHz, 3.7GHz boost)
  • AMD Ryzen 4500U (6 nuclee, 6 fire de execuție, 2.3GHz, 4.0GHz boost)
  • AMD Ryzen 4800U (8 nuclee, 16 fire de execuție, 1.8GHz, 4.2GHz boost)

și cu până la 64GB memorie RAM, stocare PCIe Gen 3 x4 M.2 sau SATA 2.5 inchi. Există și un slot M.2 (E 223) pentru un modul Intel AX200 Wi-Fi 6.

Normal, procesoarele AMD Ryzen au și o placă grafică integrată AMD Radeon.

AsRock Mars 4000U are nu mai puțin de 7 porturi USB (dintre care 1x USB 3.2 Gen 1 Tip-C), unul HDMI, altul VGA, cititor pentru carduri SD, dar și conectori pentru căști și microfon.

Pare a fi un echipament bun pentru birou sau pentru studiu online.

Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *