Ce nebunie de mini-laptop, NEC Lavie Mini

Lenovo prezintă câteva sisteme PC chiar interesante la această ediție a CES 2021 din Las Vegas. Cel mai tare mi-a plăcut modelul de micro-laptop NEC Lavie Mini, practic un convertibil extrem de compact și, totuși, cu performanțe de top și funcționalități extinse. Un laptop ce aduce câteva funcții inovative, cum nu am mai văzut până acum.

De menționat că Nec Lavie Mini are un ecran tactil de 8 inchi cu o rezoluție WUXGA (1920 x 1200 pixeli) și o greutate de numai 579 de grame. Astfel că îl poți lua cu tine practic peste tot…

Și, într-un corp atât de compact, îmi aduc aminte de acele netbook-uri și de cât de mult mi-au plăcut la vremea lor. Iar în această idee ați putea spune că au integrat cine știe ce nasoleli de procesoare Atom sau Celeron, bune mai la nimic… Culmea, acest Nec Lavie Mini va fi dotat chiar și cu procesoare performante Intel Core i7 de generația a 11-a.

Are o baterie de 26WHr, Wi-Fi 6, stocare pe SSD de până la 256GB și până la 16GB LPDDR4 memorie RAM. Normal, într-un corp atât de compact, lipsește touchpad-ul… dar are ecran tactil.

Acum ajungem la acele funcționalități inovative, cum ar fi acest  Gaming Controller care se montează suplimentar pentru a-l transforma într-o adevărată consolă portabilă de gaming. Sunt curios cât de capabilă va fi placa grafică Intel Iris Xe în gaming…

Și, pentru o experiență PC completă, există și o soluție de andocare pentru a fi conectat la ecran mai mare dar și la accesorii mai ergonomice, cum ar fi o tastatură sau un mouse.

Interesant este. Acum să vedem când va fi disponibil comercial acest Nec Lavie Mini și la ce prețuri…

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *