HP Elite Folio – Ultraportabil cu procesor Qualcomm Snapdragon

HP anunță în cadrul CES 2021 noul ultraportabil HP Elite Folio cu procesor Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2, conexiune 5G, până la 16GB memorie RAM și stocare pe SSD-uri de până la 512GB.

Acesta este un echipament extrem de ușor, cu o greutate de numai 1.17kg, o carcasă din aliaj de magneziu și o baterie ce promite până la 24 de ore de autonomie. De asemenea, are o cameră web cu un unghi de cuprindere de 76 de grade, două microfoane și sistem audio Harman Kardon.

Nu se specifică însă cu ce sistem de operare va fi compatibil acest HP Elite Folio… Android? Linux? Windows? Chiar sunt curios, că dacă ar fi cu Windows, ar însemna că Microsoft încă nu a renunțat la planurile de expansiune pe platforma ARM și că a mai lucrat ceva la compatibilitatea aplicațiilor cu aceasta.

Interesant este faptul că ecranul de 13.5 inchi cu rezoluție 1920×1280 pixeli poate fi tras în față, peste tastatură, pentru a putea fi utilizat mai facil cu un stylus.

Ce să mai, un ultraportibil chiar interesant, rămâne de văzut cu ce sistem de operare va funcționa.

În orice caz, vom afla destul de curând, pentru că HP Elite Folio va fi disponibil comercial din luna februarie.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *