HP Elite x2 G8 – Tabletă de business cu procesoare Intel Tiger Lake

HP Elite x2 G8 este o tabletă de business cu sistem de operare Windows, ecran de 13 inchi în format 3:2, căreia i se poate atașa o tastatură gen Surface pentru o redactare mai ergonomică.

Aceasta va fi disponibilă cu procesoare Intel de a 11-a generație Intel Core i3, Core i5 sau Core i7, ecrane cu o rezoluție 1920×1280 pixeli sau 3000×2000 pixeli, cu până la 16GB memorie RAM și stocare de până la 2TB, normal, pe SSD.

Și, pentru o tabletă, HP Elite x2 G8 stă destul de bine la capitolul conectică – 4x USB-C, conector audio de 3.5mm, WiFi 6, Bluetooth 5.0 și, opțional, modem 5G LTE Cat 9.

Tableta măsoară 14mm în grosime cu tastatura atașată, cântărește cam 1.4kg cu tastatură și are o baterie de 47Wh cu suport pentru încărcare rapidă.

Are două camere, una de 8Mpix pe spate și o alta de 2MPix frontal, cu Windows Hello și IR. Nici acum, în 2021, nu au învățat să le pună unde trebuie camerele astea. Ce nevoie este de o cameră de 8Mpix pe spate la o tabletă atât de mare? Face utilizatorul de business poze cu tableta cu Windows? Nu mai bine puneau o cameră mai bună în față? Ca să se vadă mai bine în videoconferințe? Zic și eu…

HP Elite x2 G8 va fi disponibilă din luna aprilie, încă nu s-a aflat și la ce prețuri. Nu va fi o tabletă ieftină, cu siguranță.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *