Acer Nitro, acum cu procesoare AMD Ryzen

După cum spuneam și acum câteva zile, tot mai mulți integratori au motorizat o bună parte a gamelor de laptopuri cu combinația de tehnologii AMD + Nvidia, adică procesoare AMD Ryzen și plăci grafice din seria 30 a Nvidia. Clar, Intel a pierdut o bună cotă de piață pe segmentul laptopurilor. Ca să nu mai spun că dacă acum 2 ani laptopurile cu AMD erau aproape inexistente în România, acum văd mai multe laptori cu AMD decât cu Intel disponibile comercial.

Cum este și noua gamă Acer Nitro prezentată la CES 2021, la care există modele chiar și cu AMD Ryzen 9 5900 HX șă grafică NVIDIA GeForce RTX 3080. Aceste noi notebook-uri Nitro 5 sunt disponibile cu ecrane de 15.6” sau de 17.3”, display QHD și rată de refresh de 165 Hz sau display FHD cu o rată de refresh de până la 360 Hz și timp de răspuns de 3ms, la fel ca și la alți integratori.

Printre alte specificații amintesc și de cele două sloturi pentru SSD M.2 PCIe și/sau SATA (suportă până la 2 TB NVMe SSD/2 TB HDD), de memoria RAM de până la 32GB dar și rețeaua wifi 6.

Noul Acer Nitro 5 de 15” (AN515-45) va fi disponibil în EMEA (pornind de la o configurație cu AMD Ryzen 7, NVIDIA GeForce RTX 3060 și SSD 512 GB) din luna februarie, la prețuri începând de la 1,299 euro.
Noul Nitro 5 de 17” (AN517-41) va fi disponibil în EMEA (pornind de la o configurație cu AMD Ryzen 7, NVIDIA GeForce RTX 3060 și SSD 512 GB) din luna februarie, la prețuri începând de la 1,299 euro.

Cu siguranță că sunt laptopuri performante, bune cam la orice, cel puțin în configurațiile de top.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *