SSD extern Adata SE760, pentru transferul rapid al datelor

Unitățile SSD externe sunt tot mai populare printre utilizatorii de toate genurile și profesiile, dar mai ales printre aceia care transfera frecvent cantități importante de date și au nevoie să o facă cât mai rapid.

Pentru că principalul atuu al SSD-urilor în raport cu bătrânele hard disk-uri chiar acesta este – anume vitezele de transfer superioare. Plus că sunt mai ușoare, mai compacte dar și că nu au componente mecanice în mișcare astfel că, dacă se întâmplă să cadă accidental în timp ce sunt utilizate nu riscă să se strice, așa cum se întâmplă de obicei cu mai toate hard disk-urile externe.

Iar acest Adata SE760 pe care îl utilizez de ceva timp poate fi o soluție viabilă pentru transferul rapid al datelor și stocarea acestora. Eu personal îl folosesc și îl voi folosi în special în vacanțe sau la plimbările pe la diversele atracții turistice, pentru transferul fotografiilor și filmărilor.

Pe scurt, specificațiile sale tehnice sunt următoarele

  • Capacitate – 256GB / 512GB / 1TB / 2TB
  • Dimensiuni – 122.2 x 44 x 14mm
  • Greutate – 95 grame
  • Interfață – USB 3.2 Gen 2 Tip-C
  • Viteze citire/scriere – până la 1000/800 MB/s
  • Temperatura de funcționare – de la 0°C până la maxim 35°C

După cum am mai spus, eu l-aș folosi în special pentru stocarea imaginilor foto și video realizate în timpul vacanțelor. Important este faptul că se pot transfera direct chiar și cele de pe telefoane, dacă stocarea internă a acestora nu mai face față. Dar cunosc câțiva videografi și editori video care folosesc astfel de SSD-uri externe pentru stocarea și transferul ulterior al filmărilor la rezoluție 4K și bitrate-uri de cel 100mbps.

De menționat că am utilizat un SSD Adata SE760 cu o capacitate de 512GB. Din punct de vedere al aspectului exterior pot spune că îmi place, are o carcasă metalică, cu finisaje de calitate, spre premium chiar. Aș fi dorit totuși ca firele USB din pachet să fie mai flexibile, mi se par prea rigide.

Dar m-a satisfăcut pe deplin din punct de vedere al performanțelor de transfer.

De exemplu, transferul a peste 4100 de poze (aprox. 28Gb) a durat numai 90 de secunde.

În sens invers, operațiunea reducându-se la aproximativ 60 de secunde.

De asemenea, transferul unui fișier video de 59GB s-a făcut cam în 120 de secunde…

În crystal disk mark a opținut rezultatele de mai jos.

După cum se observă, oferă perfomanțele promise.

Ce pot spune mai mult? Cifrele vorbesc de la sine, Adata SE760 fiind un SSD extern cu performanțe ok, dovedindu-se în acest fel util la transferul rapid al fișierelor voluminoase. Normal, recomand achiziționarea unui model cu o capacitate de stocare de cel puțin 1TB, mai ales dacă utilizatorul îl va folosi în scopuri profesionale. Pentru un amator în ale fotografiei și filmărilor, un 512GB poate fi de ajuns.

Adata SE760 cu o capacitate de 512GB costă aproximativ 370 de lei. Un model cu o capacitate de 1TB are un preț de aproximativ 600 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *