Tenda SP9 Review – Prize Smart Wi-Fi cu funcție de monitorizare a energiei, pentru o casă inteligentă

Casele noastre sunt tot mai accesorizate cu gadget-uri inteligente ce ne pot face viața mai ușoară. Accesul la internet și routerele wifi sunt de mult timp la ordinea zilei iar între timp au apărut tot felul de aplicații, echipamente și gadget-uri conectate, cu tot felul de roluri – frigidere conectate la internet, ce-ți spun când nu mai ai legume sau bere, centrale termice controlate de la distanță, senzori de lumină, de umiditate, de mișcare, sisteme de alarmă, camere de supraveghere și câte și mai câte.

Toate conectate la internet, toate inteligente, totul pentru un plus de confort și un spor de ergonomie, pentru casa modernă și omul anilor 2000.

Cu toții poate ați văzut acele prize cu timer mecanic sau electronic ce pornesc și opresc curentul electric pentru aparatele conectate în anumite intervale de timp, în funcție de nevoile uzuale ale casei și gospodăriei.

Accesorii ce pot fi utilizate la controlul alimentării cu energie electrică pentru lămpi, iluminare exterioară și interioară, aer condiționat, sisteme de încălzire, aparate de cafea sau cine știe ce alte electronice, sisteme de irigație, luminile din bradul de Crăciun sau ale decorațiunilor exterioare etc. Practic, prin intermediul unor astfel de simple dar utile accesorii, se poate controla alimentarea cu energie în funcție de anumite intervale orare. Totul într-un mod pe cât se poate de simplu și de inteligent.

Aceste prize inteligente Tenda SP9 funcționează pe baza aceluiași principiu, numai că duc controlul la un alt nivel – pot fi controlate și administrate prin intermediul internetului și al unei aplicații Tenda Beli ce poate fi instalată fără prea mari bătăi de cap pe un smartphone. Cum mai orice casă sau gospodărie are acum acces la internet, controlul alimentării cu energie al anumitor consumatori poate fi realizat acum și de la distanță, direct de pe telefon.

Mai mult, Tenda SP9 monitorizează și consumul de energie, astfel că poate fi verificată la nevoie și încărcarea unui anumit punct al rețelei electrice sau consumul anumitor instalații sau echipamente.

Aplicația Tenda Beli este una pe cât se poate de modernă, frumos desenată, simplă și intuitivă.

Pașii setărilor principale și ai administrării dispozitivului sunt pe cât se poate de simpli.

Se caută aplicația Tenda Beli în magazinul de aplicații al smartphone-ului, se instalează apoi, la adăugarea prizei inteligente în interfață se alege modelul achiziționat, Tenda SP9 în cazul nostru.

La care te vei conecta cu telefonul prin intermediul wifi-ului pentru a-i seta la rândul său conexiunea wifi cu internet a casei/biroului/gospodăriei etc. După câteva minuțele va fi inițializată și este gata de administrat.

Se poate alege un orar de funcționare în funcție de nevoile fiecăruia. Dacă se dorește irigarea grădinii între anumite ore, la fel, dacă se dorește iluminarea curții sau a bradului de Crăciun într-un anumit interval orar, doar se alege ora de pornire și cea de oprire, nimic mai simplu.

De asemenea, există și o funcție away, pentru când sunteți plecați de acasă. Dacă se conectează la un sistem de iluminare, o lampă etc, acestea se vor aprinde aleator, de parcă ați fi în continuare acasă.

Și, cireașa de pe tort, în interfață se poate vedea consumul instant de energie electrică. Funcție utilă pentru monitorizarea consumului anumitor aparate sau sisteme, de exemplu pentru a vedea dacă sunt in parametri sau dacă forțează prea mult instalația electrică.

De asemenea, toate datele sunt colectate și se cumulează pentru a putea analiza pe viitor consumul general (pe zi, săptămânal sau lunar) din acel punct al rețelei electrice.

====================================================

Nu ar mai fi multe de spus despre aceste prize inteligente Tenda SP9.

Doar că își pot dovedi utilitatea într-o mulțime de situații, în orice casă, gospodărie și chiar firmă, de ce nu. Și că, atenție, sunt proiectate în special pentru aplicații casnice, nu industriale. Sunt capabile să furnizeze curent la o putere de maxim 3680W și o capacitate de 16A, după cum spune producătorul.

Un pachet cu două prize Tenda SP9 costă aproximativ 130-140 de lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.