ASUS ProArt StudioBook 16 OLED, laptopuri performante pentru profesioniști și creativi

ASUS anunță o mulțime de laptopuri din gamele Zenbook, Vivobook și ProArt StudioBook, cu tehnologie de ultimă generație de la Intel, AMD și Nvidia, dar și opțiuni de ecran OLED. Toate cu modele în configurații medii sau de top, construite pentru a mulțumi prin comportament orice gen de utilizator. Dar cel mai mult dintre toate m-au atras seriile ASUS ProArt StudioBook 16 OLED, atât varianta simplă cât și cea Pro.

Configurațiile se bazează pe serii de procesoare până la Intel Xeon sau AMD Ryzen 9 5900H, grafică NVIDIA RTX A5000 sau Nvidia GeForce RTX 3070, până la 64GB memorie RAM și stocare NVMe M.2 SSD de până la 2TB. Plus ecran OLED în format 16:10 și rezoluție de 3840×2400 pixeli.

Pentru imagini de nivel profesional, ecranul 4K OLED HDR HDR în format 16:10 de 16 inchi este capabil să afișeze 100% din gama de culori DCI-P3 și are certificări PANTONE Validated și Calman Verified, fiind calibrat Delta-E 2 din fabrică și certificat VESA DisplayHDR 500 True Black.

Ce să mai, configurații tocmai bune pentru aplicații de productivitate și creativitate, plus un ecran pe care totul să se vadă perfect.

Dar aceste ASUS ProArt Studiobook 16 OLED au un element constructiv ce nu l-am mai văzut până acum pe niciun laptop – ASUS DIAL. O rotiță dedicată pentru ajustaje rapide și de finețe în aplicațiile creative. Este compatibilă cu aplicații recunoscute gen Adobe Photoshop, After Effects, Lightroom sau Premiere Pro. Bănuiesc că poate fi utilizată și la alte aplicații de acest gen.

De remarcat că ASUS a oficializat și un parteneriat cu Adobe, ce se va concretiza în abonamente gratuite de trei luni sau de o lună pentru pachetul Adobe Creative Cloud, la achiziția anumitor produse ASUS. 

Clar, revin cât de curând cu mai multe detalii despre aceste laptopuri. Sunt curios când vor fi disponibile în România.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *