Upgrade la PC cu un set de memorii performante – XPG Spectrix D50 RGB

XPG este marca celor de la Adata, una dedicată în principal sectorului de echipamente performante, fie că sunt de gaming sau pentru activități profesionale ce necesită soluții hardware de top.

Iar 8GB memorie RAM ai unui PC nu mai sunt de ajuns pentru activitățile zilnice . Doar se știe că numai un browser de internet cu câteva tab-uri active poate ocupa mare parte din memoria RAM a computerului. În condițiie actuale, consider că un 16GB memorie RAM este un strict necesar pentru un utilizator ce nu se limitează doar la navigare pe internet și office.

Iar pentru un comportament cât mai eficient este nevoie și de memorii RAM capabile să lucreze la frecvențe înalte, cum sunt și aceste XPG Spectrix D50 RGB.

Cum am avut ocazia să testez un astfel de set de memorii XPG Spectrix D50 am zis să aștern pe hârtia digitală și câteva impresii asupra acestora. Specificațiile acestora sunt următoarele

  • Tip Memorie – DDR4
  • Kit – 2x 8GB
  • Standard – PC4-28800
  • Frecvență – 3600Mhz
  • Latență CL18-22-22
  • Tensiune alimentare – 1.35V

În primul rând că este un set de memorii cu un design modern, industrial zic unii, dar și cu iluminare RGB. Un plus din punct de vedere al aspectului pentru cei care au carcase transparente, în care se văd componentele interne dar și luminițele de pe coolere, ventilatoare, placa de bază și… memoria RAM. Nu sunt neapărat un fan al acestui trend dar apreciez computerele care arată bine și am văzut destule la care iluminarea ambientală le dă un plus categoric din punct de vedere al aspectului general.

De asemenea se remarcă radiatoarele din aluminiu ce le acoperă aproape pe întreaga suprafață, pentru un transfer al căldurii cât mai eficient în timpul funcționării la parametrii maximali.

De remarcat că sunt memorii destul de voluminoase, mai ales pe înălțime, așa că trebuie ținut cont de arhitectura plăcii de bază și a carcasei, cum sunt dispuse celelalte componente interne, lăcașurile pentru hard disk-urile mari de 3.5 inchi de exemplu, spațiul intern al carcasei, ca să nu genereze situații cu amplasarea acestora. Mă rog, într-o carcasă obișnuită, mid-tower, nu ar trebui să întâmpinați astfel de probleme.

Informațiile hardware culese cu diverse aplicații, mai jos.

Le-am instalat în computerul de acasă și au funcționat fără probleme, sistemul fiind bazat pe tehnologie AMD, cu un procesor Ryzen. Sunt stabile, funcționează foarte bine atât în sarcini uzuale cât și în jocuri sau la vizionarea unor filme.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.