Genesis Helium 300BT – Boxe 2.0 cu bluetooth și ARGB, pentru PC, laptop, smartphone și orice alt gen de player audio

Boxele sunt accesorii necesare pentru un computer, fie că este un PC sau un laptop. Sau pentru sistemul de home-entertainment, sau pentru player-ul audio, sau pentru smartphone, tabletă etc etc etc… În zilele noastre poți conecta boxele la orice gen player, cu fir sau fără fir…

Clar este că o pereche de boxe de calitate, care să te gâdile plăcut la timpan, ciocănel, nicovală și scăriță, pot face diferența dintre o experiență plăcută și una nu tocmai reușită. Fie că ești audiofil sau nu, un sunet de calitate te încălzește și te binedispune, cel puțin așa consider.

Iar aceste boxe Genesis Helium 300BT sunt de luat în seamă pentru cei aflați în căutarea unui astfel de accesoriu. Pentru că sunt capabile să redea un sound destul de ok, pentru că permit conectarea computerelor prin fir dar și pentru că au bluetooth integrat, util la redarea sunetului și de pe smartphone-uri, tablete sau alt gen de playere. Mai mult, au și iluminare RGB pentru cei care vor un pic de culoare pe birou.

Specificațiile boxelor Genesis Helium 300BT sunt următoarele:

  • Tip – Stereo, 2.0
  • Putere – 24W, 2x 12W
  • Răspuns în frecvență – 100 – 20000 Hz
  • Conectică – RCA, minijack 3.5 mm, USB 3-pin 5V (ARGB)
  • Conectică – Bluetooth 5.0
  • Material incintă – Holz (lemn)
  • Dimensiuni – 220x85x105 mm

Toate informațiile necesare sunt dispobile în pagina de produs.

Încă de cum le-am scos din cutie am apreciat calitatea constructivă, robustețea construcției, finisajele fără reproș. Sunt vopsite în culoarea negru carbon, finisare mată, un look ce dă bine pe orice birou. Negrul de pe incintă fiind în contrast cu iluminarea RGB circulară din jurul incintelor acustice.

Pe boxa principală este vizibil panoul cu butoane de control și conectori fizici. Există butoane pentru reglarea volumului și a bass-ului, pentru iluminarea RGB și comutarea bluetooth/RCA, precum și conectori pentru cea de-a doua boxă și cei RCA (alb/roșu). De asemenea, este prezent un port USB necesar sincronizării ARGB direct de pe placa de bază a unui computer sau al unui controller ARGB.

Primul buton face comutarea între input-uri (fizic/bluetooth), led-ul de stare fiind albastru intens la conexiunea pe fir și albastru intermitent la cea bluetooth, al doilea permite un standby pentru boxe când nu mai sunt utilizate (după aproape 1 oră), led-ul de stare având o culoare violet, iar cel de-al treilea permite comutarea modurilor de iluminare RGB (static, dinamic sau oprit).

Montarea și punerea lor în funcțiune se face în câțiva pași simpli. Se conectează cea de-a doua boxă în acel port gen S-video, se alimentează și se conectează cablul jack la computer sau telefonul prin bluetooth, nimic complicat.

Recunosc că, pentru că Genesis este o marcă cunoscută în special pentru că oferă accesorii ieftine, bune și ieftine mai exact, nu aveam cine știe ce pretenții din punct de vedere al calității sound-ului redat. Dar, sincer, așteptările mi-au fost depășite.

Pentru că această pereche de boxe Genesis Helium 300BT sunt capabile să redea un sound destul de puternic pentru o încăpere mică, de bloc să zicem, și mai ales la o calitate decentă, echilibrat, cu sunete înalte dar și cu sunete joase. Departe de mine să vă fac să credeți că sunt o pereche de boxe High Fidelity dar zic că-și fac treaba chiar bine.

Sunt genul ăla de boxe ieftine și bune, care pot mulțumi o mare parte a utilizatorilor. Le-am folosit în timpul jocurilor, în timpul vizionărilor unor filme (chiar le-am conectat prin bluetooth și la un videoproiector, se văd colorate în fundalul imaginii), ba chiar am ascultat și destulă muzică cu ajutorul lor și mă declar mulțumit. Sincer, nici nu am mai pornit amplificatorul și boxele mai puternice, experiența vizionării filmelor cu ajutorul lor a fost una chiar plăcută.

Ce aș mai fi dorit de la ele? Poate o telecomandă, ca să nu trebuiască să reglez volumul direct din butoanele fizice. De asemenea, trebuie să remarc că la anumite frecvențe distorsionează sunetul redat, mai ales dacă volumul este reglat spre maximul puterii sale.

În rest nu am de ce mă plânge referitor la această pereche de boxe Genesis Helium 300 BT, ba chiar din contră, sunt mulțumit de cum se comportă și de ce pot face. După cum am spus, calitatea redării este satisfăcătoare și permit conectarea oricărui gen de player audio, prin fir și mai ales fără fir. Bune atât pentru conectarea laptopurilor și pc-urilor, a smartphone-urilor, videoproiectoarelor etc. Iar iluminarea RGB poate face un tandem plăcut cu luminițele din bradul de crăciun, mai ales în această perioadă festivă.

Genesis Helium 300 BT au un preț în jurul a 300 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.