CES 2022 – Asus Zenbook 17 Fold OLED. Sau cum ecranul flexibil intră pe piața portabilelor

Sunt de părere că ecranele flexibile vor fi mai practice la utilizarea pe tablete, monitoare sau laptopuri. Iar o soluție interesantă a fost prezentată la CES 2022 de către taiwanezii de la ASUS – Asus Zenbook 17 Fold OLED, practic un portabil ce poate fi utilizat în mod tabletă, laptop sau tip carte.

Un fel de all-in-one portabil…

Asus Zenbook 17 Fold OLED poate fi o tabletă imensă cu ecran de 17:3 inchi și aspect 4:3, pentru o experiență desktop adevărată, la acesta fiind conectată o tastatură și un mouse wireless. Sau în format carte cu două ecrane de 12.5 inchi fiecare, cu aspect 3:2, sau ca un laptop cu o tastatură virtuală. Cum vă dorește sufletul.

Ecranul de 17.3 inchi are o rezoluție de 2560×1920 pixeli și este capabil să afișeze 100% din gama de culori DCI-P3. În mod laptop, cele două ecrane vor avea o rezoluție de 1920×1280 pixeli. Există și o cameră web de 5Mpix pentru conferințe video.

La nivel hardware, Asus Zenbook 17 Fold OLED este echipat cu un procesor Intel Core i7-1250U cu 10 nuclee și grafică Intel Iris Xe, până la 16GB memorie RAM și stocare de până la 1TB. Mai amintesc și de cele 4 difuzoare, de conexiunea WiFi 6E, de cea Thunderbolt 4 și de bateria cu o capacitate de 75Wh.

Asus Zenbook Fold 17 OLED are o grosime de 8.7mm când este deschis și cântărește aproximativ 1.6kg, fără tastatură.

Comercial va fi disponibil mai prin vară, cel mai probabil.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.