Laptopuri modulare și upgradabile de la Framework

De curând am văzut conceptul Luna al celor de la Dell, un laptop modular ce poate fi upgradat de către aproape oricine. Dar iată că o mică companie numită Framework comercializează deja laptopuri modulare ușor upgradabile, fiind disponibile la precomandă chiar și în Europa.

Laptopul Framework poate fi upgradat sau customizat în funcție de preferințele și necesitățile oricărui utilizator – pe lângă adăugarea de memorie și spațiu de stocare, există posibilitatea schimbării porturilor conectoare prin intermediul unor module dedicate, poate fi personalizată culoarea cadrului din jurul ecranului dar și a tipului de tastatură în funcție de limba de utilizare, ba chiar și întreaga placă de bază!

Un echipament portabil ușor și compact care poate fi upgradat extrem de ușor. Poate fi comandat atât asamblat, cu prețuri de la 999 de dolari în sus, dar și în variantă ne-asamblată, lăsând această plăcere cumpărătorului, cu prețuri de la 749 de dolari în sus, funcție de configurație.

Momentan, laptopul Framework poate fi echipat cu procesoaree Intel de generația a 11-a, cu până la 2x32GB memorie RAM, stocare pe SSD-uri de până la 2TB ( până la un total de 8TB!!!), cu suport PCIe Gen 4.0.

Are un ecran de 13.5 inchi cu rezoluție de 2256×1504 pixeli, în format 3:2, cu 100% acoperire în gama de culori sRGB și luminozitate de 400 de nits.

Laptopul Framework cântărește 1.3Kg și are o grosime de 15.85mm.

Pentru acces la interior este necesară desfacerea a numai 5 șurubele, nu 10-11-12 ca la un laptop obișnuit. Iar porturile conectoare pot fi schimbate extrem de ușor.

Văd că există porturi conectoare cu USB-C, microSD, HDMI și DisplayPort.

Bănuiesc că o dată cu lansareae unor generații noi de procesoare va exista ofertă și pentru plăcile de bază necesare acestora.

Ce ziceți? Câteva video destul de concludente pot fi văzute pe youtube.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *