Steam Deck. Sau cum ar fi trebuit să arate transformarea smartphone-ului într-un desktop de birou

Mai țineți minte promisiunile producătorilor de smartphone referitoare la transformarea acestuia într-un capabil și complet echipament de office și birou? Prin atașarea la un dispozitiv extern, o soluție de andocare în fapt, care la rândul său se conectează la dispozitivele externe, gen mouse, tastatură și monitor? Pentru ca apoi să poți lucra în aplicații productive într-un mod pe cât se poate de ergonomic și de confortabil?

Ce vremuri… Există deja soluții pe Android, dar văd că acum nu prea mai sunt promovate. Dar personal aș fi dorit una cu sistem de operare Windows, pentru compatibilitate totală cu aplicațiile de pe un PC. A fost cândva o încercare promițătoare, Acer Liquid Jade pe numele său, despre care am scris dar un proiect care însă care a murit din fașă. Cât despre Windows Phone, doar îi mai păstrăm amintiri plăcute, pentru că era un sistem de operare care promitea și care personal mi-a plăcut.

Iată că Steam Deck, de fapt o consolă portabilă de gaming, a fost anunțată ca disponibilă comercial în curând.

Are ecran de 7 inchi (1280×800 pixeli), tehnologie AMD Zen2 cu un APU performant, capabil să ruleze jocurile din platforma Steam și similară celei din Playstation 5, memorie RAM LPDDR5 cu o capacitate de 16GB și stocare de până la 512GB NVMe SSD. Are difuzoare frontale, wifi, bluetooth, conectică USB-C, acumulator de 40 Wh.

Funcționează pe o versiune de Linux și are un emulator pentru aplicații de Windows. Adică tocmai ce spuneam mai înainte, dacă va oferi posibilitatea și altor aplicații software în afara celor de gaming. Mai important este că se poate.

Prețuri de la 420 de Euro și până la 680 de Euro, în funcție de capacitate de stocare și de accesorii.

Normal, există și un sistem de andocare.

Mai multe detalii pe site-ul oficial Steam.

Cum ar fi fost ca la posibilitățile tehnologice actuale să existe o astfel de soluție de andocare, în care să conectezi dispozitivul mobil cu Windows, Linux sau Android, sau orice alt sistem de operare, pentru ca apoi să lucrezi bine mersi în word sau excel?

Speranța nu a murit, iată că lucrurile încep să se miște către bine.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.