OPPO Find X5 Pro – Un camera-phone adevărat, realizat în colaborare cu Hasselblad

Iată că mai apare încă un smartphone-camera adevărat și realizat în colaborare cu Hasselblad, după modelele OnePlus 9 Pro de anul trecut și mai recentul OnePlus 10 Pro anunțat recent. Este un Oppo, marcă care a fuzionat de alfel cu OnePlus.

OPPO Find X5 Pro are senzori Sony IMX766 de 50 de megapixeli pentru camerele principale și ultrawide, precum și teleobiectivul de 13 megapixeli dar a fără a fi prezentă vreo cameră microscop. De asemenea, camera principală are lentile din sticlă cu o diafragmă luminoasă de f /1.7.

Mai mult, OPPO Find X5 Pro are și un nou sistem de stabilizare cu cinci axe precum și un mod 4K Ultra Night Video / Photo îmbunătățit semnificativ. Colaborarea cu Hasselblad cred că rezumă în principal la algoritmii software de prelucrare al imaginilor – cum ar fi calibrarea culorilor în nuațe cât mai naturale de la Hasselblad (în modul Pro) și mai există o multe alte filtre principale cu profiluri de culoare profesionale realiste și diverse stiluri.

Pentru cei interesați și de celelalte specifații ale telefonului, nu doar de ale camerei, pot spune că Oppo Find X5 nu dezamăgește chiar deloc, este un smartphone de top – are un ecran OLED de 6,7 inchi cu rezoluție 1440p și o rată de refresh de 120HZ, folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 capabil de performanțe cu 30% mai mari și eficiență energetică cu 25% mai mare decât generatia precedentă, 12GB memorie RAM și o capacitate de stocare internă de 256GB UFS 3.1.

Amintesc și de bateria cu o capacitate de 5.000 mAh precum și de încărcarea rapidă de 80W și încărcarea wireless de 50W, care poate încărca de la 0% la 50% în doar 12 minute și poate încărca complet wireless în doar 47 de minute. Nu este de neglijat faptul că este certificat IP68 la apă și la praf.

OPPO Find X5 Pro va fi disponibil comercial din martie, cu prețuri în jurul a 1400 de Euro. Cred că va ajunge cât de curând și la noi în țară.

Mai multe detalii dar și exemple foto sunt de găsit pe pagina producătorului.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *