Lenovo ThinkPad X13s – Încă o încercare de prietenie între Windows și platforma ARM

Pleiadă de laptopuri și ultraportabile a anunțat Lenovo astăzi. Printre acestea mi-a atras cu siguranță atenția modelul Lenovo ThinkPad X13s, echipat cu procesor Qualcomm Snapdragon 8cx gen 3 și sistem de operare Windows.

Clar, nu este prima încercare de acest gen a industriei, cu Windows și ARM, dar este prima pentru Lenovo. Dacă va fi pe placul utilizatorilor, rămâne de văzut. Este o platformă care promite, în special la capitolul autonomie, însă rămâne de văzut dacă ecosistemul Microsoft va avea aplicațiile necesare unei utilizări optime.

Am mai lucrat cu astfel de echipamente, cum ar fi ASUS NovaGo, însă atunci nu puteai instala pe ele prea multe aplicații, nici măcar antiviruși, ca să nu mai vorbim altele de uz general și chiar necesare. După cum am spus, idee promițătoare, implementare defectuoasă, mă rog, fără suportul necesar din partea dezvotatorilor importanți. Un fel de Windows Phone.

La capitolul specificații, Lenovo ThinkPad X13s care are o grosime de numai 1.35cm și o greutate de numai 1.15Kg, se laudă cu un ecran de 13.3 inchi cu rezoluție de 1920×1200 pixeli, până la 32GB memorie RAM și o capacitate de stocare de până la 1TB.

La capitolul autonomie, după cum mă așteptam, excelează – promite un timp de utilizare fără necesitatea alimentării de până la 28 de ore. Mă rog, cu un 15 ore de autonomie mă declar satisfăcut. Există și opțiunea unui modul 5G.

Lenovo ThinkPad X13s va fi disponibil comercial din luna mai, la un preț de aproximativ 1400 de Euro.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *