ASUS Challenge 2022 – Concurs de informatică pentru liceenii bucureșteni

Tinerilor liceeni pasionați de informatică și tehnologie le aduc la cunoștință de Concursul de informatică ASUS Challenge 2022, organizat de ASUS în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Un concurs de inteligență destinat echipelor de liceeni din capitală, cu premii chiar substanțiale. Pentru că ASUS va dota laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare cu 30 de sisteme ASUS ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) și un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet.

Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site-ul www.asuschallenge.ro până pe data de 31 martie 2022.

Concursul de informatică ASUS Challenge – București 2022 va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

După încheierea concursului, ASUS va dota laboratorul de informatică al liceului ce va da echipa câștigătoare cu 30 de sisteme all-in-one ExpertCenter și un laptop performant ExpertBook.

ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop all-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul se poate doveti util atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prin AI și stocare cu posibilitate de upgrade.

ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Bun atât pentru profesori cât și pentru studenți. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă.

Nu-mi rămâne decât să urez baftă tuturor participanților la concursul de informatică ASUS Challenge 2022 și cei mai deștepți să câștige!

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *