I’m Back – Sau cum să faci fotografii și filmări digitale cu o cameră foto pe film

Am mai văzut acest concept prin care camerele foto pe film pot fi transformate în camere digitale prin intermediul unui adaptor special. Iată că acum mi-a sărit în vizor, dacă mă pot exprima așa, încă un astfel de concept.

I’m Back este un astfel de adaptor special, compatibil cu o multitudine de mărci cunoscute ce au produs camere pe film de 35 de milimetri – Canon, Nikon, Pentax, Minolta etc.

După ce se scoate capacul din spate al camerei foto, se montează adaptorul etanș, care este unul destul de voluminos de altfel. Dar mă gândesc că dacă este cerere acesta se va micșora în dimensiuni la versiuni ulterioare. De menționat că nu este un sistem invaziv și care nu va deteriora camera, astfel că va putea fi utilizată ulterior cu film.

Are un senzor Sony IMX206 tip CMOS de 1/2.3 inchi cu o rezoluție de 16MPix și este capabil să capteze fotografii cu o rezoluție de 3.788 x 5.680 pixeli și să filmeze la rezoluție 4K 3840×2160/30FPS, 1920x1080P/60fps și 1280x720P/120fps. De asemenea, are un acumulator de 2.7Ah.

Mai multe detalii pot fi aflate de aici – https://imback.eu/home/.

Costă aproximativ 580 de franci elvețieni, la o strângere de fonduri pe indiegogo. Sincer să fiu, mi-ar plăcea să repun la treabă bătrânele mele camere cu film pe care se așează praful de ani buni.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *