RICOH WG-80 – Cameră compactă rezistentă, bună de băgat sub apă

Ricoh anunță noua cameră foto compactă Ricoh WG-80, rezistentă la șocuri și tocmai bună de folosit în condiții în care altele nu ar face față. De exemplu, aceasta poate fi scufudată în apă până la o adâncime de 14 metri, rezistă șocului unei căderi de la o înălțime de 1.5 metri și presiunea unei forțe de până la 100 de kilograme, plus că poate fi utilizată și la temperaturi de până la -10 grade Celsius. Ce să mai, o cameră pentru toate anotimpurile.

Așa că, mă gândesc că poate fi utilizată fără reținere de către cei care au plăcerea să facă snorkelling și să filmeze peștișorii colorați pe unde se duc în vacanțe. Și nu numai. Că tot vine vara și mai toți o să batem Grecia în lung și-n lat.

Ricoh WG-80 are un senzor CMOS de 16 megapixeli cu iluminare din spate, sensibilitate ISO de până la 6400 și tot felul de funcții performante de procesare a imaginii pentru a captura imagini clare în cele mai diverse condiții. Pe spate are un ecran LCD de 2.7 inchi a cărui suprafață a fost tratată antireflexiv. De menționat că filmează doar la rezoluție 1080p cu 30 fps.

Se pare însă că are tot felul de funcții capabile să realizeze imagini bune sub apă, cum ar fi Underwater și Underwater Movie ce optimizează constrastul și culoarea scenelor subacvatice sau Flash Off + Flash On ce capturează consecutiv două imagini la o singură declanșare, una cu flash alta fără. Amintim și de funcția Handheld Night Snap ce capturează mai multe cadre ale aceleiași scene pe timp de noapte, pe care le combină într-una clară.

Lentilele au o distanță focală 28-140mm cu o deschidere a diafragmei f/3.5-f/5.5 și un zoom optic 5x. De menționat modul macro ce permite focalizarea de la o distanță de numai 1cm. Pentru a ajuta modul macro, există nu mai puțin de 6 led-uri dispuse pe circumferința lentilei ce asigură o iluminare uniformă când funcția Digital Microscop este selectată.

Ricoh WG-80 va fi disponibilă din această vară, la prețuri în jurul a 330 de dolari.

Mai multe detalii, aici – https://us.ricoh-imaging.com/product/wg-80.

Sigur, nu este mai performantă decât un GoPro Hero 9/10, un Insta 360 sau chiar noul DJI Action 2 dar este cu mult mai rezistentă și este dedicată în special celor care doresc să folosească o cameră foto obișnuită și să nu se mai complice cu tot felul de accesorii pentru prindere etc.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *