ASUS Zenbook 17 Fold OLED lansat în cadrul IFA Berlin 2022

Ce a prezentat ASUS la IFA Berlin 2022? Un Laptop? O tabletă? Un all-in-one? NU! Este spectaculosul ASUS Zenbook 17 Fold OLED, un dispozitiv portabil 3-în-1! Cum s-ar spune ASUS Did it Again!

ASUS a anunțat portabilul ASUS Zenbook 17 Fold OLED (UX9702) în cadrul unui eveniment de presă desfășurat la Berlin sub titulatura The Incredible Unfolds. Un dispozitiv portabil 3-în-1 ce poate fi atât un laptop, o tabletă imensă și, de asemenea, un all-in-one. Acesta va fi disponibil la nivel global începând cu trimestrul al 4-lea din 2022, iar prețul va începe de la 3999 euro.

Un proiect realizat cu ajutorul celor de la Intel, Zenbook 17 Fold OLED este primul laptop cu ecran OLED pliabil de 17.3 inchi din lume. Acesta le poate oferi utilizatorilor două dimensiuni de afișaj OLED într-un singur dispozitiv. Un ecran tactil mare în format 4:3, de 17.3 inchi și cu rezoluție 2,5K, care se poate plia la mijloc pentru a crea două ecrane 3:2, de 12,5 inchi și cu o rezoluție de 1920×1280 pixeli.

Este motorizat de a 12-a generație Intel Core i7, grafică Intel Iris Xe, o conexiune wireless Intel WiFi 6E, memorie RAM de până la 16GB RAM și un SSD rapid pe interfață PCIe 4.0 cu o capacitate de 1TB. În privința conecticii, sunt disponibile două port-uri Thunderbolt 4 care permit atât încărcarea rapidă a bateriei de 75Wh precum și extinderea imaginii pe ecrane externe.

De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment au fost discutate și posibilitățile tehnice ale acestuia, ca de exemplu ingineria din spatele balamalei robuste de 180° și modul în care sunt utilizați senzorii giroscopici pentru a asigura un sunet de calitate emis de sistemul audio cu patru difuzoare.

Pentru productivitate sporită, dispozitivul are și o tastatură detașabilă care se prinde magnetic de șasiul său. Când este folosit ca un laptop, tastatura acoperă jumătate din ecran. Dacă este folosit ca all-in-one, aceasta se folosește separat prin conexiune wireless.

Cert este că privit din perspectiva de laptop, este un dispozitiv destul de gros, atât datorită sistemului de balamale cât și pentru faptul că la transport tastatura este poziționată la interior.

Este cu siguranță o primă demonstrație de tehnologie ce va deschide drumul către noi și noi aplicații pentru ecranele mari și pliabile.

O prezentare video, mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *