IFA Berlin 2022 – Huawei Watch D, smartwach ce poate măsura tensiunea arterială

Huawei a anunțat la IFA Berlin 2022 noul smartwatch Huawei Watch D cu funcții chiar interesante și cu aplicații în special pentru cei cu probleme cardiovasculare. Acesta are senzori dedicați ce pot monitoriza presiunea arterială a purtătorului, este capabil să facă o electrocardiogramă, să monitorizeze temperatura de la nivelul pielii și să măsoare nivelul de oxigen din sânge.

Mai exact, smartwatch-ul Huawei Watch D are o curea care se umflă la fel ca la un tensiometru, ce ajută la calcularea cât de cât exactă a presiunii arteriale, iar rezultatele ar trebui să devieze cu maximum 3mmHg în plus sau în minus de la valorile reale.

După cum se observă, pozițiile de măsurare ale tensiunii arteriale sunt la fel ca la folosirea unui tensiometru.

În plus, Huawei Watch D are și funcție de electrocardiogramă, un monitor de ritm cardiac, un senzor de temperatură a pielii și un senzor SpO2 ce monitorizează constant nivelurile de oxigen din sânge constant.

Mai mult, smartwatch-ul are certificare IP68, un ecran AMOLED și conține peste 70 de moduri pentru activități sportive și fizice. Bateria din dotare oferă o autonomie teoretică de până la 7 zile.

O prezentare video, mai jos.

Mai multe informații pe site-ul oficial Huawei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *