OFF Global lansează în Europa niște laptop-uri de buget, Nokia PureBook Fold și PureBook Lite

Nokia PureBook Lite și Fold sunt două notebook-uri de buget cu un display IPS de 14.1 inchi full HD, un procesor Pentium Silver N6000 construit pe baza arhitecturii Intel Jasper Lake, o memorie RAM de 8GB și o capacitate de stocare de 128GB tip eMMC.

De menționat că Nokia nu s-a întors în industria tehnologiei consumer. Aceștia au ieșit din business-ul de device-uri tip consumer acum câțiva ani buni, iar acum orice telefon care are pe el numele Nokia este de fapt produs de către compania Finlandeză HMD Global, care deține în acest moment drepturile pentru a folosi brand-ul Nokia pe telefoane.

Laptopurile în schimb nu sunt produse tot de către HMD Global, ci de către compania franceză OFF Global, care deține dreptul de a folosi numele Nokia pe laptopuri.

Procesorul Pentium Silver N6000 este un chip quad-core pe 10nm cu o frecvență de bază de 1.1GHz, dar care poate ajunge până la 3.3GHz. Are chipset grafic Intel UHD.

Nokia PureBook Lite are și un senzor de amprentă compatibil cu Windows Hello, o cameră de 1 megapixel, boxe stereo de 1 watt, o baterie de 38Wh, două port-uri USB 3.2 tip C, un USB 3.0 tip A, un jack de cablu auxiliar și un cititor de card-uri microSD.

Între varianta Lite și Fold de la Nokia nu există diferențe de Hardware, doar că Fold-ul are o balama de 360° și un display tactil.

Notebook-urile vor ieși pe piață în luna aceasta, iar Nokia PureBook Lite va costa 449 de euro, pe când varianta Fold va fi 549 de euro. Cu siguranță, sunt portabile construite pentru strictul necesar, navigare pe net, office și comunicare, eventual vizualizarea filmelor la rezoluție full HD.

Mai multe detalii despre Nokia Purebook Lite și Nokia Purebook Fold aici și aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *