Kingston a anunțat lansarea noului stick USB IronKey Keypad 200 cu criptare hardware

Kingston tocmai a anunțat lansarea stick-ului USB Kingston Ironkey Keypad 200, certificat standardelor de securitate FIPS 140-3, de nivel 3. Un stick pentru păstrarea și transferul datelor confidențiale, de orice gen ar fi ele. Unul dintre primele modele de acest gen, poate chiar primul, l-am testat și noi – https://www.imidoresc.ro/2016/03/30/kingston-dt2000-review/.

Stick-ul oferă criptare hardware XTS-AES pe 256bit și o tastatură alfanumerică independentă de sistemul de operare. Acesta are încorporat și o baterie reîncărcabilă pentru a debloca unitatea folosind tastatura pentru introducerea codului PIN, fără asistența unui software.

Kingston IronKey Keypad KP200 are certificare pentru securitate militară, iar circuitele sunt protejate iar circuitele sunt protejate de o răşină rezistentă pentru a preveni accesul la componentele sale interne fără a le deteriora.. De asemenea, tastatura este acoperită cu un strat de polimer pentru a preveni analiza amprentelor de pe taste.

Acest USB are și opțiunea multi-PIN, care permite utilizarea codurilor PIN separate de Admin sau Utilizator. Device-ul se blochează după 10 încercări eșuate ale utilizatorului și, dacă sunt active ambele PIN-uri, parola administratorului poate fi folosită pentru a schimba parola utilizatorului și de a-i restabili accesul la datele stocate.

Securitatea FIPS 140-3 Nivel 3 a stick-ului KP200 constă în: lungimea minimă a PIN-ului ce variază de la 7 la 8 cifre, nu există PIN setat din fabrică, așadar acesta trebuie setat la prima utilizare și, de asemenea, are un generator aleatoriu îmbunătățit pentru a consolida generarea cheilor de criptare.

Kingston IronKey Keypad 200 se va comercializa la diferite capacități de stocare, de la 8GB până la 128GB.

Prețurile acestor memorii USB încă nu au fost detaliate.

Kingston IronKey Keypad 200 funcții și specificații:

 • Certificare FIPS 140-3 Nivel 3 (în așteptare): KP200 îndeplinește acum noile specificații de securitate de nivel militar FIPS 140-3 Nivel 3 publicate de NIST; au fost finalizate testele de certificare în laborator și se află în ciclul de revizuire pentru aprobarea finală de către NIST. Această certificare este o versiune îmbunătățită a specificațiilor FIPS 140-2 Nivel 3, care îmbunătățește și mai mult capacitățile de securitate ale unității și rezistența la manipulare. Include criptare XTS-AES pe 256 biti, împreună cu protecție împotriva atacurilor Brute Force și BadUSB cu firmware semnat digital. Circuitele sunt protejate de un strat de răşină special care face practic imposibilă îndepărtarea componentelor fără a le deteriora; această răşină dură oprește atacurile împotriva componentelor semiconductoare.
 • Independent de OS și dispozitiv: Cu noul KP200 care utilizează o baterie reîncărcabilă, tastatura poate fi utilizată pentru a debloca unitatea fără a utiliza niciun software, apoi se poate conecta la orice sistem care acceptă USB Type A. Acest lucru oferă utilizatorilor o mai mare flexibilitate pe diferite tipuri de platforme și sisteme de operare.
 • Opțiune Multi-PIN: Utilizatorii au opțiunea de a configura un mod Admin sau Utilizator. Adminul poate fi folosit pentru a restabili un PIN de utilizator și pentru a oferi acces la unitate în cazul în care PIN-ul utilizatorului este uitat sau dacă unitatea este blocată după atingerea unui numar de maxim 10 încercări eșuate consecutive.
 • Modurile Global și Session Read Only (protecție la scriere): Atât Adminul cât și utilizatorul, pot seta un mod Read Only bazat pe sesiuni pentru a proteja unitatea de programe malware. Adminul poate seta, de asemenea, un mod global de Read Only care setează unitatea în modul Read Only până la resetare.
 • Interfață: USB 3.2 Gen 1
 • Capacități1: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB
 • Conector: Type-A
 • Viteze2:
  USB 3.2 Gen 1
  8GB –128GB: 145MB/s citire, 115MB/s scriere  
  USB 2.0
  8GB: 30MB/s citire, 12MB/s citire
  16GB – 128GB: 30MB/s citire, 20MB/s scriere
 • Dimensiuni (cu capac): 80mm x 20mm x 10.5mm
 • Dimensiuni (fără capac): 78mm x 18mm x 8mm
 • Protecție pentru apă și praf3: Certificat IP57
 • Temperatură funcționare: 0°C to 50°C
 • Temperatură de stocare: -20°C to 60°C
 • Compatibilitate: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
 • Cerințe de sistem minime: USB 3.0 sau USB 2.0
 • Garanție/Suport: 3 ani garanție, suport tehnic gratuit
 • Compatibil cu: OS-independent: Microsoft Windows®, macOS®, Linux®, Chrome OS™, Android™4 sau orice alt sistem compatibil cu USB 2.0 sau 3.0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *