DJI Osmo Action 3 pune accentul pe autonomie

Clar, camerele de acțiune sunt tot mai populare, fie că sunt utilizate la captarea imaginilor video de către sportivi, bloggeri, vloggeri sau de către turiștii obișnuiți. Dar, de ce să nu o recunoaștem, sunt chiar mișto, filmează bine dar majoritatea au o hibă – anume autonomia de utilizare. Mă rog, două… Hai trei, dacă ne uităm și cât costă una… 😀

Și pe mine mă enervează la al meu GoPro Hero 9 că îl lasă bateria când mi-e lumea mai dragă. Și, pentru că nu sunt un utilizator hard-core de cameră de acțiune, nu am nevoie să mai fac investiții într-o altă baterie. Așa că, trebuie să fiu foarte eficient și să selectez cu mare atenție ce și când vreau să filmez, pentru a nu mă trezi cu o cameră de acțiune fără vlagă.

Iată că DJI anunță noua cameră de acțiune Osmo Action 3 ce poate capta imagini video 4K la 120fps, chiar și la -20 de grade Celsius. Producătorul promite o îmbunătățire a sistemului de disipare a căldurii emanate și chiar afirmă că poate filma la rezoluție 4K/60fps cât ține bateria (a doua hibă pe care o pățesc cu al meu GoPro).

De asemenea, DJI Osmo Action 3 are stabilizare electronică RockSteady 3.0, cu linie de nivel stabilă dar și HorizonBalancing, care corectează înclinarea orizontală cu plus sau minus 45 de grade.

Cât despre autonomia de utilizare, DJI Osmo Action 3 are un acumulator de 1770 mAH ce permite 160 de minute de filmare, ce-i drept, la rezoluție 1080p și fără stabilizare. Acesta poate fi încărcat de la zero to 80% în doar 18 minute și d la zero la 100% în 50 de minute.

Îmi place că are ecran frontal, pentru o încadrare cât mai ok când vrei să te vezi în filmări, ambele ecrane tactile, dar și că permite montarea pentru filmarea pe verticală.

Mai multe detalii, pe site-ul oficial.

Un frumos videoclip de prezentare, mai jos.

Dar chiar aș fi curios să văd cum filmează o astfel de cameră, daca este peste la calitate față de GoPro sau poate că nu… Voi ce părere aveți?

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.