GoPro Hero 11 Black, anunțată oficial. Mai performantă, mai bună

Iată că nou lansata cameră de acțiune de la DJI, Osmo Action3, are deja un nou concurent de la GoPro, pentru că tocmai ce a fost anunțat modelul GoPro Hero 11 Black. La numai un an de la lansarea modelului anterior GoPro Hero 10.

Sunt posesor de GoPro Hero 9, cumpărat acum aproape 2 ani și de care sunt chiar mulțumit din punct de vedere al calității filmării și al eficienței stabilizării. Nu este o cameră perfectă, ba chiar are două hibe care mă deranjează – autonomia prea scurtă a bateriei dar și faptul că se încinge și se oprește filmarea 4K/60fps înainte de a consuma toată bateria. Situație pe care cei la DJI se laudă că au rezolvat-o la actualul lor model.

Cert este că o singură baterie nu-mi ajunge cât sunt eu în stare să filmez într-o zi de vacanță, așa că, trebuie să fiu mereu atent și selectiv cu ce și cât vreau să filmez. Mai ales dacă apele mării sunt pline de peștișori…

… sau dacă traseele cu mașina sunt lungi… (dar aici am rezolvat prin alimentarea suplimentară).

Mi-a făcut cu ochiul, de ce să mint, GoPro Hero 10 în momentul lansării, pentru puterea de procesare superioară în principal. Iată că acum mi s-a arătat alta, mai apetisantă.

Pentru că GoPro Hero 11 are un senzor mai mare, de 27Mpix, o stabilizare mai bună, unghiuri mai largi de captare, culori și mai frumoase, normal, imagini mai bune, totul este mai bun și mai performant, practic devine cea mai bună cameră de acțiune GoPro de până acum.

Aceasta filmează la rezoluție maximă 5.3K/60fps, 4K/120fps dar și la 2.7K/240fps, cu poze de 24.7 megapixeli din sesiunile filmate. Face poze la 27Mpix și are stabilizare ultra-performantă HyperSmooth 5.0 cu stabilizarea liniei orizontului la 360 de grade.

Normal, o cameră rezistentă, robustă, ce poate fi utilizată în condiții dure și care poate fi scufundată până la o adâncime de 10 metri. Are ecran pe spate și un altul pe față, pentru o încadrare perfectă atunci când ești propriul subiect de filmare, plus un nou mod TimeLapse, mai eficient pe timp de noapte zice-se.

Se pare că și la capitolul autonomie stă mai bine, cu 38% mai mult timp de utilizare față de modelele anterioare. Rămâne de văzut dacă este chiar așa.

Toate specificațiile lui GoPro Hero 11 Black sunt disponibile pe site-ul oficial.

Personal sunt înnebunit de videoclipurile de prezentare ale camerelor de acțiune GoPro.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.