Noi monitoare performante de gaming AGON by AOC

AGON by AOC prezintă noile monitoare din a cincea generație a seriei AGON: AG275QX/EU și AG275QXN/EU. Acestea au ecrane de 27″/68,6 cm și panouri Fast IPS (AG275QX/EU) sau Fast VA (AG275QXN/EU), ambele cu rezoluție QHD și cu o rată de refresh de 165Hz, dar și cu un timp de răspuns GtG de 1ms.

Aceste monitoare au un design nou, modern, unghiular, cu linii drepte, potrivit pentru birourile gamerilor actuali. Au o talpă metalică solidă cu amprentă minimă, panouri fără ramă pe 3 laturi pentru a realiza aranjamente cu două sau trei monitoare pe orizontală și un suport ergonomic. Sunt și reglabile pe înălțime și au mâner de transport încorporat pentru a fi manipulate cu ușurință la transport.

AG275QXN/EU are un panou Fast VA ce promite o experiență captivantă în jocurile de tip single player. Modelul AG275QX/EU dispune de o acuratețe superioară a culorilor, o profunzime a acestora de 10 biți, iar panoul Fast IPS este ideal pentru creatorii de conținut.

Panoul Fast IPS plat al lui AG275QX/EU utilizează o adâncime de culoare pe 10 biți pentru a reproduce cu o acuratețe ridicată 1,07 miliarde de culori. Pentru a face față jocurilor în ritm rapid, rata de reîmprospătare de 165Hz (cu posibilitatea de overclock la 170Hz) și timpul de răspuns GtG de 1ms oferă imagini clare, fără efectul de ghosting și unghiuri largi de vizualizare datorită tehnologiei IPS.

Modelul AG275QXN/EU are un panou plat Fast VA cu un timp de răspuns GtG de 1ms, fiind la fel de rapid ca și modelele IPS, datorită ratei de reîmprospătare la 165Hz.

Ambele modele au o rezoluție nativă QHD (2560×1440 pixeli) și pot fi utilizate în modul pentru consolă, ce acceptă semnal 4K@120 Hz și îl poate reduce la 2560×1440 pixeli.

Pentru imagini cât mai clare, ambele modele au funcție MBR (Motion Blur Reduction) pentru a obține un MPRT de 1ms. În acest mod, frecvența luminii de fundal este corelată cu rata de reîmprospătare, astfel încât tranzițiile mai lente ale pixelilor devin practic invizibile, creând o tranziție fină între cadrele individuale. Input lag-ul redus asigură, de asemenea, că acționarea mouse-ului și a tastaturii se va traduce în imagini aproape instantaneu, permițând jucătorilor să concureze la cele mai înalte niveluri.

În timp ce AG275QXN/EU suportă Adaptive-Sync, AG275QX/EU este de asemenea, compatibil cu NVIDIA G-Sync, astfel, ambele modele nu vor prezenta artefacte precum tearing sau stuttering din cauza nepotrivirii cadrelor.

De asemena, monitoarele AGON au hub USB 3.2 Gen.1 cu 4 porturi ce permite jucătorilor să conecteze și alte periferice precum joystick-uri, gamepad-uri etc.

Suportul metalic, ergonomic și robust permite ajustarea înălțimii la 150mm, pivotarea de -20/20°, înclinarea de -5/23° și rotirea de 90°, făcând sesiunile lungi de joc mult mai confortabile ca niciodată.

AGON AG275QX/EU și AG275QXN/EU vor fi disponibile începând cu luna  septembrie 2022 la un preț recomandat de 2,169.00 lei, respectiv 1,779.00 lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *