GPD Win 4 – un mini-computer ascuns într-o consolă portabilă de gaming

Îmi place la nebunie ideea acestui mini-pc GPD Win 4 într-o formă de consolă portabilă, este un gadget adevărat. GPD Win 4 are un ecran de 6 inchi cu rezolție full HD, un procesor AMD Ryzen 7 6800U cu placă grafică Radeon 680M, până la 32GB memorie RAM și stocare de până la 2TB pe SSD M.2.

Încă nu s-a aflat ce fel de ecran este integrat, OLED sau IPS, și nici ce rată de refresh are acesta.

Tastatura este de tip chiclet și are senzor de amprentă pentru acces securizat. De asemenea, nu-i lipsesc controllerele de gaming și nici suport pentru conexiune 4G, în caz că este nevoie de acces la internet de aproape oriunde. Are conexiune WiFi 6 și, deși este atât de compact, are destule porturi conectoare – 1x USB4 (40 Gbps), 1x USB 3.2 Gen 2 Tip-C, 1x USB 3.2 Gen 2 Tip-A, slot pentru carduri microSD dar și conector de 3.5mm pentru căști.

Funcționează pe sistem de operare Windows, în caz că nu știați. Cântărește doar 500 de grame. Mai am o întrebare – oare ce autonomie de utilizare are?

GPD Win 4 va fi disponibil comercial în China în luna octombrie. Încă nu am aflat și la ce preț.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *