Am văzut noul Huawei Mate 50 Pro

La un eveniment special Huawei desfășurat în România am văzut și noul Huawei Mate 50 Pro, unul dintre cele mai așteptate terminale tip camera-phone ale momentului. Doar știm cu toții că smartphone-urile Huawei sunt printre cele mai apreciate la ora actuală pentru funcțiile foto-video, conform topului dxo mark.

Așa că, nu m-aș mira ca noul Huawei Mate 50 Pro să urce pe primul loc al aceluiași top, așa cum au făcut-o și înaintașii săi. Clar, este un smartphone pe care mi-ar plăcea să-l văd la lucru în câteva sesiuni foto-video intensive.

De exemplu, modulul foto principal sună în felul următor:

 • o cameră de 50MPix cu diafragmă mecanică variabilă F1.4~F4.0 și stabilizare optică OIS
 • o alta de 13MPix Ultra-Wide cu diafragmă F2.2
 • și o a treia de 64MPix Telephoto cu diafragmă F3.5 aperture și stabilizare optică OIS
 • filmează la rezoluții 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240/480fps, 720p@960fps, 720p@3840fps.

Ce să mai, sună bine de tot. Sunt tare curios cât de ușor este să folosești diafragma variabilă și dacă rezultatele sunt pe măsură. De asemenea, apreciez faptul că acea cameră telephoto are și stabilizare optică.

Un scurt videoclip tip hands-on, mai jos.

Alte specificații ce merită menționate ar fi următoarele

 • Ecran OLED de 6.74 inchi cu o rată de refresh de 120Hz
 • Procesor Qualcomm Snapdragon Gen 1
 • 8GB Memorie RAM
 • 256/512GB capacitate de stocare internă, plus suport microSD
 • Baterie de 4700mAh
 • Încărcător de 66W, wireless de 50W
 • Certificare IP68, poate fi scufundat în apă până la o adâncime de 6m.

Am pus mâna pe toate modelele Huawei Mate 50 Pro prezentate la eveniment, în toate variantele lor de culoare. Cel mai tare, de ce să nu o recunosc, mi-a plăcut cel portocaliu, acoperit pe spate cu o piele sintetică. E colorat, fresh, arată bine.

Calitatea constructivă este fără reproș, ecranul se vede tare bine iar modulul foto rotund și cu patru lentile de pe spate iese cu siguranță în evidență, se face remarcat.

Și mai apreciez faptul că Huawei se străduie să faca tot felul de parteneriate cu dezvoltatori de aplicații, pentru ca suplini lipsa serviciilor native Google. Care, de ce să nu o recunoaștem, atârnă foarte greu în decizia de cumpărare. Zi de zi apar noi aplicații disponibile în AppGallery sau care pot fi descărcate și instalate din surse terțe, fără a fi nevoie de vreo operațiune complicată.

Ce mă deranjează cu adevărat la ora actuală este lipsa din magazinul de aplicații a aplicațiilor de banking, pe care nu prea aș vrea să le instalez din surse terțe. Și mai sunt câteva.

Huawei Mate 50 Pro va fi lansat oficial în România cândva prin luna octombrie iar prețul ar fi pe undeva pe la 6500 de Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *