Lenovo prezintă smartphone-uri și laptopuri prototip cu ecrane rulabile

Un interesant video pe internet tocmai ce am văzut, în care Lenovo prezintă prototipuri de smartphone-uri și un laptop cu ecrane OLED care se rulează pentru a se extinde la o diagonală mai mare.

Hai să-l vedeți și voi mai întâi.

După cum ați văzut, președintele Lenovo Intelligent Devices Group, Luca Rossi, arată în primul rând un telefon cu un ecran destul de mic care se extinde la o diagonală mai mare, pentru a putea fi vizualizat conținutul mai bine.

Interesant, nu? Să ai un smartphone mult mai compact, care să încapă mai ușor într-un buzunat de pantaloni și al cărui ecran se face mai mare doar atunci când îl utilizezi.

Iar prototipul de laptop cu ecran rulabil de la Lenovo, pare a avea forma clasică, cu tastatură fizică și nu una virtuală. Dar ecranul cu un aspect aproape pătrat în poziția sa rulată, se poate derula și extinde în sus, pentru un spațiu vertical mai generos, foarte ok pentru un document word să zicem.

Personal aș prefera un ecran care se derulează pe orizontală, pentru un spațiu și mai generos la vizualizarea unor materiale video. Dar cred că în curând se va ajunge și acolo.

La fel, ultraportabilele vor avea cât de curând ecrane cu diagonală mult mai generoasă, nu de 13 inchi sau de 14 inchi. De ce nu, poate chiar una de 17 inchi, într-un corp la fel de mare ca al unui laptop clasic de 14 inchi.

Dacă se vor impune sau nu pe piață genul ăsta de ecrane, vom vedea. Clar că va fi nevoie și de un aport suplimentar al dezvoltatorilor de software, pentru a putea susține dinamica necesară vizualizării ferestrelor, meniurilor și aplicațiilor pe genul ăsta de ecrane.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *