Microsoft Surface Pro 9 există și în variantă cu procesoare ARM

Microsoft a anunțat de curând noua tabletă Surface Pro 9, alături de Microsoft Surface Studio 2+ , un all-in-one chiar interesant, și Microsoft Surface Laptop 5.

Iar această Microsoft Surface Pro 9, pe lângă configurațiile obișnuite x86 cu procesoare Intel Core i5 și Core i7, există și într-o variantă pe tehnologie ARM, cu conexiune mobilă 5G.

Pe scurt, configurația tabletei constă într-un procesor Microsoft SQ 3 (Qualcomm Snapdragon 8CX Gen 3), chipset grafic Adreno, unitate Neural Processing Unit, 8GB sau 16GB memorie RAM și stocare de 128GB, 256GB sau 512GB.

Ecranul, aproape identic ca la variantele x86, un 13” PixelSense Flow Display, cu rezoluție de 2880×1920 pixeli (267 ppi), rată de refresh de 120Hz (dinamică), aspect 3:2, contrast 1200:1, protejat cu Gorilla Glass.

Stă foarte bine și la capitolul conectivitate, cu WiFi 6E, BT 5.1, GPS, GLONASS, Galileo, Beidou, NanoSIM și eSIM, 5G.

Normal, acest gen de echipamente promite o autonomie de utilizare peste tot ce poate orice alt portabil cu tehnologie x86. Iar acel Neural Processing Unit ar oferi suport pentru efecte în timp real pentru cameră, la fundal sau urmărirea ochilor.

Mai multe detalii pe pagina Microsoft.

Eu sunt curios de altceva, în principiu dacă există acum compatibilitate cu programe complexe de productivitate și creativitate, pe lângă standardul Microsoft Office. Oare utilizatorii pot folosi și o suită Adobe? Un Corel? Un Autocad? Aplicații ERP/CRM? Pentru că ultima dată când am folosit un astfel de portabil nu prea se putea. Mă rog, au trecut ceva ani de atunci, poate situația este mai bună acum.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *