Xiaomi Electric Precision Screwdriver – Mini-șurubelniță electrică de precizie pentru șurubăreala cea de toate zilele

Acest este un gadget chiar util pe care mi l-am cumpărat de ceva timp, de pe site-ul Xiaomi din România. Xiaomi Electric Precision Screwdriver nu este un produs tocmai nou dar sunt atât de încântat de el, încât am zis să vi-l arăt și vouă, în caz că poate nu știați că există o așa șurubelniță electrică.

Încă de când am văzut-o pe internet, am fost uimit cât de mică și de compactă poate fi o șurubelniță electrică, cum nu mai văzusem până atunci. Așa că, mi-am propus să o cumpăr cu prima ocazie și când a apărut pe site-ul mi-home.ro am și băgat-o în coș. Acum e mai scumpă, eu am cumpărat-o cu vreo 50 de lei mai puțin (acum vreo șase luni). Dar tocmai ce am văzut-o într-o campanie de Black Friday la același preț ca atunci.

Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul producătorului.

De atunci, o tot folosesc când desfac diverse laptopuri sau când șurubăresc pe la computer. În primul rând că este o mică trusă care arată chiar foarte bine iar din punct de vedere constructiv nu am ce-i reproșa, are o carcasă din aluminiu finisată mat, chiar premium pentru un set cu șurubelniță și biți, cum nu prea mai vezi la alți producători. Ți-e și milă să nu o zgârii cumva din greșeală.

Normal, pe lângă șurubăreala de la computer sau la un laptop, Xiaomi Electric Precision Screwdriver poate fi utilizată și la orice alt echipament electronic / gadget de mică dimensiune – ceasuri, jucării, telefoane, drone, aparate foto etc.

De-a lungul timpului mi-am cumpărat și eu de la un anume supermarket seturi de șurubelnițe cu biți din cele ieftine și “bune”. Pe una dintre ele am returnat-o chiar în aceeași zi din cauza slabei calități. Îmi aduc și acum aminte că după ce băgam bitul în șurubelniță, trebuia să îl scot cu patentul de acolo… De vise urâte. Amintesc și de toate mini-șurubelnițele la care se torsadează capul după ce încerci să strângi sau să deșurubezi cu un pic mai multă forță.

Mai bine dai un ban și te folosești de ceva de calitate. Decât șapte truse de șurubelnițe ieftine și proaste, mai bine una mai scumpă dar de calitate. Așa că, din punctul de vedere al experienței de utilizare și al calității, este peste orice alt produs de gen, electric sau nu, din gama celor promovate intens la prețuri mici.

Pe lângă mica șurubelniță electrică, în pachetul Xiaomi Electric Precision Screwdriver mai există 24 de biți realizați din aliaj de oțel S2, 6 mai lungi, 18 mai scurți, și care stau frumos și destul de fix în lăcașurile lor, prin intermediul unei prinderi magnetice.

Folosirea șurubelniței este pe cât se poate de simplă, având butonașe dedicate pentru sensul de rotire, la strângerea și desfacerea șurubului. Înșurubare – R, deșurubare – L.

Mai mult, poate fi ales cuplul de rotire, prin intermediul unui comutator poziționat în partea superioară. Prima treaptă, pentru 0.05Nm, de folosit la telefoane sau ceasuri de exemplu, cealaltă la 0.02Nm, pentru echipamente electronice gen laptopuri. Există și poziția neutră, care blochează motorașul și permite înșurubarea/deșurubarea manuală în caz că rămâne fără energie în baterie.

Acumulatorul integrat al Xiaomi Electric Precision Screwdriver are o capacitate de 350mAh și se încarcă prin intermediul unui port USB-C, așa că pentru asta mă folosesc de cablul telefonului. Producătorul spune că o singură încărcare înșurubează până la 400 de șuruburi. Sincer, nu am contorizat de câte ori am folosit-o, doar am constatat că ține într-adevăr destul de mult.

Ce să mai, eu sunt tare încântat de un așa gadget ingineresc.

Acum mă uit după un kit de reparare de la iFixit, poate găsesc vreo ofertă bună de Black Friday, pe afară, că la noi știm cu toții cam ce se întâmplă.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *