Un concept interesant de la Xiaomi – lentile foto pe un smartphone

Xiaomi prezintă un videoclip cu un concept chiar interesant – au integrat un inel adaptor pe un Xiaomi 12S Ultra ce permite atașarea unor lentile mai mari, cum sunt cele de pe camerele foto.

Interesantă ideea, chiar sunt curios dacă și va fi pusă în practică.

De altfel, utilizarea unor lentile mai bune pe un smartphone nu este deloc nouă, au tot fost încercări de-a lungul timpului. Începând cu acele smartphone-uri gen cameră foto compactă de la Samsung, un exemplu ar fi Galaxy K Zoom, sau camerele Sony QX10 și QX100 ce se atașau suplimentar, precum și Motorola cu acel dispozitiv Hasselblad.

Le-ați mai văzut? Au fost, toți pasionații de fotografie cu smartphone-ul au căscat ochii la ele și atât.

Cert este că, la cât sunt de bune smartphone-urile la făcut de fotografii și filmat la ora actuală, lentile mai bune le-ar pune și mai mult în valoare, rezultatele fiind tot mai apropiate de cele realizate cu camere foto adevărate.

Este doar un concept momentan, nimic confirmat dacă va fi lansat ceva de genul ăsta și comercial. Doar arată că se poate și așa ceva.

Pe de altă parte, nu este deloc ergonomic un astfel de sistem, cu smartphone-ul subțire și lentile mari pe spate, va fi dificil de manevrat.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *