Bullit și Mediatek vor lansa la începutul lui 2023 un smartphone cu mesagerie prin satelit

Se pare că începutul lui 2023 va debuta cu noi tehnologii disponibile pe smartphone-uri. Bullitt Group, o companie care proiectează și produce telefoane mobile sub licențe Cat (Caterpillar Inc) și Motorola, a încheiat un parteneriat cu MediaTek pentru a lansa primul smartphone din lume care folosește tehnologia de mesagerie bidirecțională prin satelit. Telefonul și serviciul prin satelit OTT vor fi disponibile pe piața comercială în primul trimestru al anului 2023 și vor încorpora o funcție gratuită de SOS prin satelit.

Practic, Bullitt este primul producător care folosește chipsetul MediaTek 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) care are tehnologia necesară comunicațiilor directe prin satelit. Au fost dezvoltate în paralel și pachetele software necesare pentru furnizarea serviciului de mesagerie prin satelit OTT.

Software-ul comută la legătura prin satelit numai atunci când nu mai este disponibilă nicio conexiune celulară sau Wi-Fi. Serviciul integrează contactele utilizatorului pentru comunicarea cu un alt telefon aflat într-o rețea mobilă. Timpul de conectare inițială la satelit și de trimitere a unui mesaj este de aproximativ 10 secunde.

Vă dați seama că va fi un terminal dedicat celor care activează, lucrează sau călătoresc în zone îndepărtate și în care conexiunea mobilă nu este disponibilă. De asemenea, nu sunt disponibile momentan detaliile tehnice ale viitorului sau viitoarelor smartphone-uri de la Bullit. Nici dacă vor apărea sub o marcă anume.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *