CES 2023 – Monitoare mișto de la Samsung

Iată că începe primul show de tehnologie al anului, CES 2023. Iar Samsung ne încântă deja cu suita de monitoare din gamele Odyssey, ViewFinity și Smart Monitor, pentru diferite tipologii de utilizatori sau de activități.

Odyssey Neo G9

Monitorul de gaming Samsung Odyssey Neo G9 (denumire model: G95NC) are o rezoluție de 7680×2160 pixeli și un aspect de 32:9. Are un ecran curbat 1000R cu o diagonală imensă, de 57 inchi, și folosește tehnologia mini LED, conformă cu standardul VESA Display HDR 1000, astfel că este capabil să redea imagini la o calitate foarte bună.

De asemenea, este primul monitor cu suport DisplayPort 2.1 din lume, capabil să transfere date aproximativ de două ori mai rapid decât DisplayPort 1.4.

Odyssey Neo G9 are o rată de refresh de 240Hz, pentru scene de gaming cât mai fluide.

Odyssey OLED G9

Odyssey OLED G9 (denumire model: G95SC) este cea mai recentă completare la gama Odyssey, având un display curbat dual quad-HD 1800R, diagonală de 49 de inchi și un aspect de 32:9. Tehnologia sa de iluminare quantum dot OLED este controlată pixel cu pixel, permițând un raport de contrast excelent.

Pentru o experiență de gaming fără cusur, Odyssey OLED G9 are un timp de răspuns de 0.1ms și o rată de refresh de 240Hz.

Interesant este că Odyssey OLED G9 vine cu aplicații gen Prime Video, Netflix și YouTube, prin Smart Hub, normal, având conexiune la internet proprie.

De asemenea, este echipat cu Samsung Gaming Hub, o platformă de game streaming all-in-one care permite gaming în cloud-ul Xbox sau NVIDIA GeForce Now, fără a avea nevoie de o consolă sau de o descărcare a jocurilor în prealabil.

ViewFinity S9

ViewFinity S9 (denumire model: S90PC) este cea mai nouă extindere a gamei Samsung de monitoare B2B dedicate profesioniștilor. Are un ecran 5K (5120 x 2880 pixeli) de 27 inchi și este optimizat pentru profesioniștii creativi, precum designerii grafici sau fotografi, fiind capabil să afișeze 99% din gama de culori DCI-P3.

Motorul de calibrare a culorilor integrat asigură o culoare și o luminozitate precisă a ecranului, permițând utilizatorilor să ajusteze balansul de alb, echilibrul de culoare Gamma și cel RGB pentru o acuratețe perfectă, cu ajutorul smartphone-urile lor prin aplicația Samsung Smart Calibration.

Utilizatorii pot conecta camerele și alte dispozitive la monitor prin conexiuni USB-C și Thunderbolt 4 pentru a transfera cu ușurință fișiere mari de video de înaltă rezoluție sau alte seturi mari de date de pe dispozitivele de stocare pe computerul lor.

Seria ViewFinity S9 vine cu o cameră 4K SlimFit și permite conferințe video native prin aplicații, precum Google Meet, care sunt incluse în Samsung Smart Hub.

Smart Monitor M8

Smart Monitor M8 (denumire model: M80C) are un ecran de 32 de inchi cu o rezoluție 4K. Noul model vine în patru opțiuni de culoare, care îi permit să se potrivească în orice cameră: Daylight Blue, Spring Green, Sunset Pink sau Warm White.

Suportul reglabil de înălțime și cel de înclinare oferă utilizatorilor cel mai bun unghi vizual posibil. Ecranul poate fi pivotat acum la 90 de grade și este compatibil VESA.

Smart Monitor M8 permite acces direct la Prime Video, Netflix, YouTube și alte servicii prin Smart Hub. De asemenea, aceștia pot accesa cu ușurință Samsung Gaming Hub, platforma de game streaming all-in-one.

Noua funcție My Contents oferă utilizatorilor informații utile cu doar un click. Când monitorul este în modul standby și detectează un smartphone înregistrat prin Bluetooth, acesta expune pe ecran fotografiile personalizate ale utilizatorului, programul acestuia și multe altele. Monitorul revine în modul standby când telefonul iese din raza de acțiune.

Camera SlimFit integrată în Smart Monitor M8 a fost îmbunătățită cu rezoluție 2K și funcționează cu aplicații de videoconferință, precum Google Meet.

======

Nu am aflat prețul acestor monitoare, dar ieftine nu vor fi, cu siguranță.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *